Column: Beperkt genieten

Van 9 tot 3 ben je naar school geweest. Het was zwaar. De lessen leken uren te duren en de pollen vlogen in het rond. De ramen stonden open en je stopte maar niet met niezen. Het is lente!
De meeste mensen vinden het heerlijk. Ze ruiken koeienpoep en lopen buiten in het zonnetje.
De bloemetjes beginnen de bloeien en de bomen krijgen weer blaadjes. De natuur is weer druk. Ondertussen vallen de pollen en al het andere dat rond dwarrelt je lastig en ondernemen je vrienden van alles.. Van alles waar jij geen deel van uit kunt maken.
Je energiemetertje heeft heel even de bodem geraakt en je dag wordt grijs.
Waarschijnlijk herken je het wel.
Het liefst wil je gezellig met je vrienden de hort op of gewoon fijn een middagje shoppen.
Maar omdat de normale onderdelen van het leven al zoveel energie kosten, lukt het je gewoon niet om fijn van iets leuks te kunnen genieten.

Het is niet fijn om je bewust buiten te sluiten van je vriendengroep. Maar het is ook niet fijn om bewust over je eigen grenzen heen te gaan! In dit soort situaties moet je goed naar je zelf luisteren. Wat zegt je lichaam? Welke gedachtes gaan er door jou hoofd heen? Denk op dat moment alleen aan jezelf en dan pas aan een ander.. En trek vooral niets van de ander aan. Van je ouders natuurlijk wel!
Je bent misschien wat anders dan de rest en je bent dan wel beperk in het doen en laten.
Maar dat betekent niet dat jij niet mag, kan of wil genieten!?

Er bestaat een magisch middeltje. Je kunt het kopen in de voel-je-goed-zaak op de wolken.

Wanneer jij positief over jou zelf denkt, je neer kunt leggen bij de beperkingen van het dagelijks leven en simpel weg kijkt naar alles wat je WEL KUNT DOEN EN WAAR VAN JE KUNT, MAG EN WILT GENIETEN zullen de dagen een stuk gekleurder worden (:

Als je een keer wilt shoppen, dan zorg je er voor dat je de hele week rustig aandoet en goed slaapt. Zodat je in het weekend lekker de beest kunt uithangen. Wanneer je allergisch bent en je vrienden geven een high tea? Informeer hen dan over jou allergieën en stel ze voor om samen wat lekkers te bakken? Maak het jezelf zo makkelijk mogelijk.

Zolang jij jezelf niet kwetst en gewoon eerlijk bent tegen jezelf en tegen de wereld, dan kan er niets mis gaan!

Wij zijn sterk! Jij bent sterk! Laat jezelf zien wat je kunt en wie je bent.
Wees trost op wie je bent, waar je staat, wat je behaald hebt en blijf vooral dromen..

Beleef, Lach & Geniet!
AstmaWOEPSx ▪ op 26 maart 2012

Reageren

Om te reageren moet je eerst inloggen. Geen account voor de Cyberpoli? Maak snel een gratis account aan! Je kunt dan ook meepraten in het forum, vragen stellen aan deskundigen en in contact komen met lotgenoten.

Reacties

  • Avatar van Meisje1996
    Meisje1996 op 1 juli 2017
    Heel mooi!

Over WOEPSx

foto
Hallootjes,

Mijn naam is Charissa Schouten. Ik ben een creatief monster en ik houd van watermeloen, puzzelen, fantaseren, lezen, schrijven en ‘t samen zijn met mijn familie en vrienden.

Sinds mijn geboorte hobbel ik met een tas vol allergieën en een stel monsterlijke longen door het leven.

Ik ben een rondlopende pillendoos met een vernevelaar. Helaas heb ik lang prednison gebruikt en mag ik hier nu de bijkomende bijwerkingen van ontvangen.

Sinds 2011 word ik met enige regelmaat voor drie maanden opgenomen in het Nederlands Astmacentrum Davos. Davos ligt in Zwitserland en is wonderschoon! Als ik er ben, knap ik enorm op!

"Het leven met beperkingen, is een leven met grenzen."

Voor de Astma Cyberpoli schrijf ik columns en ben ik ook een ervaringsdeskundige!

Heb jij een brandende vraag of ben je gewoon benieuwd naar mijn ervaring met bijv. een bepaald medicijn of opname, aarzel niet en stuur mij een berichtje! (:

Beleef, lach & geniet.

Charis!

Columns