Poll: Wat doe jij nou als je verliefd bent op iemand, maar je weet dat diegene moeite heeft met jouw aandoening?

Roesjadmin ▪ op 3 maart 2016 ▪ 3 reacties
Als hij of zij er moeite mee heeft, dan ben ik er snel klaar mee! (11)
33 %
 
Ik zal mijn best doen om hem of haar even te overtuigen dat ik een aandoening heb en niet ben! (19)
58 %
 
Ik vertel het gewoon niet, ik heb er zelf ook geen last van. (3)
9 %
 
33 personen hebben gestemd op deze poll.

Reacties

 • Avatar van Fien
  Fien op 24 mei 2014
  Ik vind dat je sowieso eerlijk moet zijn. Maar als je met iemand samen bent dat er een probleem van maakt dat jij een aandoening hebt kan hij/zij den boom in.

  Fien
 • Avatar van charlottee
  charlottee
  op 28 december 2012
  Ik vind dat je er eerlijk over moet zijn en het meteen vertellen. Niet na een paar maanden date'n pas. Dan schrikt iemand pas echt. Zo weet je zeker dat jullie eerlijk tegen elkaar zijn. Geen dingen achter houden. Dat zorgt uiteindelijk alleen maar voor problemen.
  Ik vertelde een keer na dat ik met een jongen had afgesproken. Dat ik diabetes heb. Hij had er geen problemen mee, maar vroeg wel of het besmettelijk was! Zo verbaast ben ik nog nooit geweest.. Uiteindelijk werd het niets tussen ons.

  Tot een paar maanden terug heb ik een relatie van 1,5 jaar ongeveer gehad. Wat bij mij erg uit maakt in een relatie is dat de communicatie erg goed is. Ik voel mij snel alleen en verdrietig door mijn diabetes. Alsof niemand mij begrijpt. Achter had ik alles veel beter kunnen aanpakken. Ik denk vaak voor anderen. Dan vooral in negatieve zin hoe er over mij gedacht zal worden. Wat helemaal achter af niet waar is!
  Iedereen en mijn ex vooral was er altijd voor me. Door mijn negativiteit heb ik veel banden kapot gemaakt.

  Liefs, Charlotte
 • Avatar van Chanine
  Chanine
  op 14 december 2012
  Dit probleem had ik ook in het begin, omdat ik nog vrij vaak last heb van mijn buik zag ik er wel tegenop. Maar mijn vriend ving het positief op en hij begrijpt mij ook. Hij is heel lief voor me en hij steunt me ook heel vaak wanneer het minder met me gaat. Dus mijn advies is, leg het gewoon aan hem/haar uit en wacht eerst deze reactie af. En ik zeg niet dat mijn vriend het meteen accepteerde, het had even tijd nodig maar nu ben ik al 1,5 jaar verder en heb nog steeds met hem!

  Als jullie vragen hebben of advies nodig hebben kunnen jullie mij altijd een berichtje sturen!

  Liefs Chanine