Plassen tijdens de Tour de France?

Door Website beheerder op 26 juli 2010

wielrenners
Wielrenners drinken veel tijdens het fietsen. En veel drinken betekent ook veel plassen. Als ze niet in een belangrijke finale zitten en dus niet heel hard hoeven te fietsen, rijden ze vaak even voor het peloton uit om te zeggen dat ze moeten plassen. De mannen die vooraan rijden doen dan even wat rustiger aan. De wielrenner kan dan aan de kant van de weg plassen. Vaak is het zo dat er dan meerdere tegelijk gaan plassen.

Als ze echt heel hard aan het fietsen zijn, stoppen ze niet maar worden ze soms geduwd en plassen ze gewoon van de fiets af in de bosjes. Maar ze mogen niet zomaar plassen als er publiek langs de kant staat, dan krijgen ze een boete. En de cameraman moet er voor zorgen dat het niet in beeld komt. Maar meestal hoeven ze niet te plassen in een finale, want door de inspanning verbrandt het vocht heel snel en komt het uit je lichaam als zweet.

Sommige wielrenners plassen gewoon in hun broek. Het droogt vanzelf wel weer op door de inspanning. En als het regent is het ook nog lekker warm.