Waarom de Cyberpoli?

De Cyberpoli is een informatieplatform en ontmoetingsplaats voor kinderen en jongeren met een beperking en/of chronische aandoening. Bekende aandoeningen zoals astma, diabetes of coeliakie, maar ook minder vaak voorkomende zoals hemofilie, DSD of craniofaryngeoom.

1. De informatie is vaak te veel of te ingewikkeld, daar doen we wat aan!
Van het ziekenhuis of je behandelaars krijg je vaak heel veel informatie, die ook nog eens best ingewikkeld is. Op de Cyberpoli kun je alles op je gemak bekijken en nalezen, want goede informatie kan nooit genoeg verkregen worden.

2. Met een chronische aandoening kun je je alleen voelen, daar doen we wat aan!
Op de Cyberpoli zie je dat je niet de enige bent die een aandoening heeft. Je kunt de verhalen lezen van andere kinderen en tips en ervaringen uitwisselen. Via de vriendenzoeker kun je elkaar vinden.

3. Veel kinderen lopen rond met vragen over hun aandoening, daar doen we wat aan!
Wat als je nú iets wilt weten en het volgende polibezoek is pas volgende maand gepland? Dan kun je je vragen stellen aan een deskundig panel van specialisten, kinderartsen, verpleegkundigen, voedingsdeskundigen, ervaringsdeskundigen en diverse andere behandelaars. Zij beantwoorden je vragen en geven adviezen waarmee je zelf aan de slag kunt. Als het nodig is krijg je het advies om contact op te nemen met je eigen huisarts of behandelaar.

Wat is het doel van de Cyberpoli?

  • Kennis en inzicht van kinderen en jongeren in hun aandoening vergroten.
  • De behandelaars meer inzicht geven in hoe het is om te leven met een chronische aandoening.
  • De kinderen een grotere stem geven in hun behandeling. Hoe meer ze weten, hoe meer vragen ze kunnen stellen over hun aandoening.
  • Het zelfvertrouwen van de kinderen vergroten, zodat ze zich beter kunnen redden in het dagelijks leven.

Waarom de Cyberpoli?

Informatie