Waarom de Cyberpoli?

Deze cyberpoli is een online en interactieve ontmoetingsplaats voor kinderen en jongeren met een chronische ziekte als coeliakie, diabetes, astma, IBD, aangeboren hartafwijkingen of CF. Want het is niet niets als je een chronische ziekte hebt.
Veel kinderen en jongeren met een chronische ziekte lopen rond met vragen over hun ziekte die zij niet aan hun behandelaar hebben kunnen vragen.
Of ze willen gewoon nú iets weten over het leven met hun ziekte en het volgende poli bezoek staat pas gepland over een maand.

Een deskundig panel, bestaande uit medisch specialisten, huisartsen, een longconsulente, een diëtiste en een orthopedagoog, geeft antwoord op je vragen of geeft je goede adviezen waarmee je zelf aan de slag kunt. Als het panel er niet uitkomt of als blijkt bijvoorbeeld dat meer onderzoek nodig is, krijg je het advies om contact op te nemen met je huisarts, specialist, consulent, speciaal verpleegkundige, psycholoog of je diëtist, zodat zij je situatie kunnen beoordelen.

Door het panel uit te breiden met ervaringsdeskundigen kun je die ervaringen met andere kinderen met dezelfde ziekte delen. Of kunnen medische behandelaars kennis nemen van jouw ervaringen. Je kunt ook via de chat online contact hebben met andere kinderen.

Verder kun je op de cyberpoli een heleboel lezen over jouw ziekte en hoe het is om met jouw ziekte te leven. Je kunt spelletjes doen en nog veel meer.

Het doel van de cyberpoli

De (behandel)relatie tussen medische behandelaar en kind met een chronische ziekte te verstevigen door:
  • Het inzicht van kinderen en jongeren met een chronische ziekte in hun eigen ziekte te vergroten
  • De behandelaar meer inzicht te laten krijgen in wat er in kinderen met een chronische ziektes omgaat door hen deelgenoot te laten maken van de kennis en ervaringen die de kinderen hebben opgedaan over hun eigen ziekte
  • De kinderen met een chronische ziekte een grotere stem te geven in de behandelkamer door hen vragen te laten stellen of adviezen te geven aan de behandelaars te geven over hun eigen ziekte.

    Kortom: de Cyberpoli is een site met veel mogelijkheden. Check it out!

Youtube. Waarom de Cyberpoli?