Anita is de achtbaantester geworden

Door Roesja van Doorn op 1 juli 2014

Op de website vind je informatie over de toegankelijkheid van de Nederlandse pretparken. Er zijn overzichten geplaatst van rolstoelvriendelijke parken, parken waar rekening wordt gehouden met autistische bezoekers en de mogelijkheden om glutenvrij te eten tijdens een dagje uit. Deze informatie is gebruikt om de toegankelijkheid van de Nederlandse pretparken in 2013 te onderzoeken. Met een achtbanentest voor mindervaliden wil de site het het overzicht compleet maken.

Er kwamen enkele tientallen sollicitaties binnen. De brief van Anita Mertens, een gedicht van 3 A4-tjes, aangevuld met foto’s, sprong er bij de redactie echt uit. Ze schreef hoe ze, ondanks MS, met haar ‘lolstoel’ overal naartoe gaat. Sinds 2011 is Anita 72 kilo afgevallen, waardoor ze nu gemakkelijker op pad gaat en de durfal in haar weer naar buiten komt. Daarom wilde ze graag achtbaantester worden voor Uitmetkorting.

Anita krijgt 2 kaarten voor Walibi Holland en de Efteling, te besteden op een dag naar keuze. Met haar bevindingen worden na de zomer de pagina’s over de toegankelijkheid van de Nederlandse dagattracties uitgebreid.