Charissa in Davos: de aankomst

Door Charissa Schouten op 1 juni 2011

29 mei, Gearriveerd!
Om 8.29 uur vertrok de trein vanaf Utrecht Centraal richting Zwitserland.
Een paar vrienden kwamen mama en mij uitzwaaien, niet dat je het uitzwaaien kon noemen want de trein reed vet snel weg! Wat een lange zit was het zeg.. 11 uur onderweg geweest, heb zo onderhand een houtenbil maar goed…
davos station
Rond 19.00 uur kwamen we aan in Davos waar Jurgen (Groepsleider), Linda (15 jaar) en Noëlle (13 jaar), 2 meisjes van de Ducan groep (We zijn met z'n 4en, Ciara is ook 13 jaar maar zij had visite en kon dus niet mee om ons op te halen) al op ons stonden te wachten. Zo werden onze 3 grote hutkoffers in het Davos-Busje gestopt en begon ons 5min. tripje richting het NAD (Nederlands Astmacentrum Davos).

Er werd mij verteld dat ik de leukste kamer had met het mooiste uitzicht! Ik geef toe dat het uitzicht inderdaad niet mis is (: Mijn kamer was best saai en wit, gelukkig heb je hier alle mogelijkheden je kamer zo in te delen en aan te kleden zo als jij dat graag zou willen! Kwam op een idee om letters te gaan knutselen die samen de tekst: 'I just wanna live my life' vormen.kamer charissa

Samen met mama heb ik de koffers uitgepakt en zoveel mogelijk ingeruimd. Vervolgens zijn we samen naar het 'gasten-verblijf-iets' gegaan waar we als een blok in slaap gevallen zijn.

We zijn dan wel heel aangekomen maar toch ook aardig 'gebroken'.

De volgende dag was het Opnamedag, mijn behandelplan gaat dus van start.

30 mei, vandaag begonnen we met onze 'behandelaar-kennismaking-tour'.
Zo heb ik mijn Kinderarts Ad, Praatpaal, Eet-Drink-Gezondheidszorg-VP en Barbera mijn Mentor hier ontmoet.
Allemaal hele leuke aardige, gemoedelijke mensen! Dat zijn ze hier bijna allemaal niet alleen in het NAD maar ook er buiten!

Ook ben ik naar 'school' geweest, je zou vast denken: 'School? Maar Charis, je hebt net je eindexamens achter de rug?!'. Dat klopt, hier begint de 'zomervakantie' pas '11 juli' dus ik doe gewoon lekker met alles mee! Jaap en Jan gaan mij ook wat lesjes geven geloof ik, maar samen met Jenny ( normaal gesproken docent van het Basisonderwijs hier) ga ik Spaans leren, we zijn beide 'beginners' dus kunnen we samen alles gaan uitvogelen en van elkaar leren (:

Na wat gesprekken gehad te hebben met de Behandelaars, groepsleiders en mijn leuke Ducan-Vriendinnetjes zijn mama en ik het Dorp in gedoken opzoek naar een Zwiterland-achtig-simkaartje, en we FOUND IT!

In de avond heb ik nog eventjes met Linda, Ciara en Noëlle gekletst dit is namelijk de eerste avond dat ik in mijn eigen kamer ga slapen. SPANNEND!
Het is natuurlijk wel wennen, maar dat komt wel goed. nog maar 83dagen en dan lig ik weer in mijn eigen lekker bedje hihi .