Hoe vertel ik mijn vriendje/vriendinnetje wat ik heb?

Door Chanine Wessels op 1 oktober 2011

Met deze vraag heb ik zelf ook een tijd rondgelopen. Aan de buitenkant is vaak niet te zien waar jijzelf last van hebt. Dit kan heel vervelend zijn vooral als andere kinderen gaan oordelen over de situatie. Dit heb ik zelf ook meegemaakt, er werden dingen verteld over mij die helemaal niet klopten. Dit was voor mijzelf natuurlijk heel vervelend, nu ben ik misschien gemiddeld iets ouder dan jullie maar ik denk dat jullie zelf in dit verhaal wel iets herkennen.
Ik heb het aan mij vriendinnen stuk voor stuk verteld wat er nou met mij aan de hand was. De een snapte het wel, de ander interesseerde het niet zo. Dit onderscheid wel wie je echte vriendinnen zijn en wie niet.
Als ik het overnieuw zou moeten doen, zou ik denk ik een soort spreekbeurt houden voor de klas. Op deze manier kun je aan de hele klas vertellen wat er met je aan de hand is en op deze manier krijgt iedereen meteen een beeld van je ziekte.
Tegenwoordig zit ik op de universiteit. Hier heb ik ook al een aantal leuke meiden leren kennen. Ik heb ze bijna gelijk verteld wat ik had. Gelukkig begrepen ze het en met introductiekamp vroegen ze me elke keer of het nog wel goed ging. Ik heb hier ook Melanie leren kennen, zij is ervaringsdeskundige bij coeliakie. Doordat ik haar vertelde wat ik had kwamen we erachter dat we allebei glutenvrij moeten eten. Zo zie je dat er voordelen zijn als je aan mensen vertelt wat er met je aan de hand is!
Naar mijn mening kun je als beste het gewoon aan je vriendjes/vriendinnetjes vertellen. Zo weten zij ook waar jij last van hebt als je je niet zo lekker voelt en je eventueel hierbij helpen.
Als jullie hier verder nog een vraag over hebben dan zou ik het heel leuk vinden als je die aan mij stelt want ik wil jullie graag helpen!