Column: Jarig met appeltaartrecept!

Hallo iedereen,
Ik was 21 oktober jarig. En ja ik kan niet gewoon een taart van de bakker ofzo. Dus mijn moeder bakt altijd zelf taart. Hele lekker taart. Dit jaar heeft ze glutenvrije appeltaart voor me gemaakt. Aan het eind van deze column staat het recept voor degene die ook een keer zin hebben in glutenvrije appeltaart!

Nou wat heb ik verder nog te vertellen……..
Oja, nou ik zit nu zelf op de hogere school is het opzich niet zo'n probleem meer met trakteren, maar voor degene die nog op de lagere school zit en zelf Coeliakie heeft of als je iemand in de klas hebt met Coelikie heb ik misschien een ideetje. In groep 8 heb ik, vind ik zelf, een heel leuke traktatie getrakteerd:
Ik heb appels op een stevige satéprikker geprikt en in chocoladesaus gedipt en toen discodip erop gestrooid.
Iedereen uit mijn klas vond het lekker en leuk bedacht.
Dus als je nog iets glutenvrij’s moet hebben is dit wel een leuk idee.
Mijn verjaardag was heeeeeel leuk en heb het helemaal glutenvrij gevierd!

Dan komt hier het recept voor de glutenvrije appeltaart.
Benodigdheden:

· 150 (250) gram boter
· 150 (250) gram suiker
· 175 (300) gram glutenvrij meel
· 3 (5) eieren
· 1 (1.5) theelepel bakpoeder
· 3 (4) appels
· Kaneel
· Een paar handjes rozijnen
· 2 eetlepels abrikozenjam

De hoeveelheden zijn voor een vorm van 23cm en de getallen tussen haakjes zijn voor een vorm van 28cm.

Bereiding:
De boter luchtig mixen, suiker toevoegen en dan nog weer even mixen.
Eieren één voor één toevoegen en weer luchtig mixen.
Meel en bakpoeder toevoegen, kort doormixen en de deeg dan in een springvorm doen.
De appels schillen, het klokhuis verwijderen en de appels in dunne plakjes snijden.
Strooi de rozijnen over het deeg, steek de plakjes appel in het deeg en strooi er wat kaneel over.
De appeltaart ca. 45 min. Bakken in een voorverwarmde oven op 180 graden.
Prik naar het bakken even met een breinaald in de taart, komt de naald er schoon uit dan is de taart gaar.
Blijft er nog wat beslag aan plakken dat moet de taart nog even in de oven.
Is de taart klaar haal dan de springvorm eraf.
Smelt in een pannetje 2 flinke eetlepels abrikozenjam en bestrijk het over de appeltaart.
En klaar!!!!!

Nou dit was het recept ik hoop dat het bakken lukt!
Groetjes, Kim
Coeliakiekimthb ▪ op 25 oktober 2011

Reageren

Om te reageren moet je eerst inloggen. Geen account voor de Cyberpoli? Maak snel een gratis account aan! Je kunt dan ook meepraten in het forum, vragen stellen aan deskundigen en in contact komen met lotgenoten.

Reacties

  • Avatar van Roesjadmin
    Roesjadmin
    op 25 oktober 2011
    Kim, van harte gefeliciteerd met je verjaardag!!
    Het lijkt me een heerlijk recept. Ikzelf heb geen coeliakie, maar ik ga 'm zeker uitproberen in de 'gewone' versie!
    Groetjes
    Bericht gewijzigd op dinsdag 25 oktober 2011 16:02

Over kimthb

foto
Hallo allemaal!
Ik ben Kim en heb gluten allergie ( Coeliakie )
Ik heb het eigenlijk al mijn hele leven alleen het is pas op mijn 11de ontdekt. Ik heb de op eenna ergste vorm, maar als ik gluten eet is GELUKKIG mijn reactie daarop niet zo heftig. Ook schrijf ik columns voor deze site. Dus als je vragen hebt.........Stuur me gerust een berichtje!

Columns