Pepernotentijd... en zo maak je ze!

Door Kim op 14 november 2011

Hallo iedereen!
Nou het is weer zo ver, Sinterklaas is weer in het land!
Ik hoor dan altijd van kinderen of mensen met Coeliakie dat het geen leuke periode is, omdat ze niks mogen geen pepernoten enzo! Nou... waarom deze leuke periode verpesten als het ook leuk kan?Ik ga altijd met mijn moeder zelf pepernoten bakken!
Het is altijd super lekker en ook super gezellig!
Dus ga een keer gezellig met een vriend of vriendin of met je vader of moeder pepernoten bakken!

Bij deze het recept voor het deeg van de pepernoten!

Benodigdheden:
· 40 gram margarine (geen roomboter, dan lopen ze teveel uit!)
· 50 gram bruine basterdsuiker
· 1.5 theelepel zout
· 1 theelepel glutenvrije speculaaskruiden
· 100 gram mix C Schar (glutenvrij meelmengsel)
· 1 theelepel glutenvrije bakpoeder
· 1 tot 2 eet lepel melk
· Bakplaat met bakpapier

Bereiding:
De margarine zacht roeren met de suiker, het zout en de kruiden.
De helft van het meel met 1 lepel melk erdoor heen mengen en daarna de rest van het meel.
Als het niet goed te kneden is nog een eetlepel melk.
Het deeg tot een bal kneden en in de koelkast of vriezer leggen tot het koud is (zo voorkom je dat het deeg teveel uitloopt)
Van de bal kleine balletjes kneden, iets plat drukken en op de bakplaat met bakpapier leggen.
In een voorverwarmde oven van ong. 170 graden zetten en ong. 15 tot 20 minuten gaar en bruin laten worden.
De balletjes worden zo 2 a 3 keer zo groot, dus je moet ze uit elkaar leggen en niet te groot maken.

TIP!: Pas van de plaat afhalen als ze afgekoeld zijn, want ze zijn erg bros als ze warm zijn.

Nou ik hoop dat ze lekker worden!!!!