Veel veranderd sinds de afgelopen tijd

Door Chanine Wessels op 5 maart 2012

Hoi allemaal,

Het is al weer een tijd geleden dat ik voor het laatst een blog heb geschreven. En ik kan jullie vertellen dat er heel veel gebeurd is in die tijd. Ik ben onder andere gestopt met mijn studie omdat ik het lichamelijk niet meer aan kon. Ik kwam elke keer doodmoe terug van de colleges en had altijd ontzettend last van mijn buik. Hierdoor heb ik in goed overleg met de studieadviseur en studentendecaan in Groningen besloten dat het beter is dat ik een half jaartje rust neem om me lichamelijk beter te gaan voelen. Zelf was ik het totaal niet eens met deze keuze omdat ik van mezelf uit een doorzettertje ben en tot het uiterste ga. Maar als ik er nu op terug kijk is het toch beter dat ik ben gestopt. Dit is wel echt heel erg balen, want ik had daar net een stel leuke vriendinnen gekregen, gelukkig heb ik nog steeds contact met ze maar het is toch heel anders. En dan zat ik nog met het probleem wat doe ik met mijn kamer? We hadden net alles nieuw geverfd en een nieuwe vloer erin gelegd. Gelukkig had Melanie (zie vorige blog) nog geen kamer en zij wou wel zolang mijn kamer onderhuren tot dat ik weer terug kwam of zij een eigen kamer had gevonden. Hier was ik echt super blij mee want ik wil mijn kamer echt niet opgeven.
Ondertussen heb ik al weer een darmonderzoek gehad, waar ik echt enorm tegenop zat. Achteraf was de voorbereiding (laxeermiddel drinken) stukken erger dan het onderzoek zelf. Uit het onderzoek is gebleken dat ik weer last heb van lichte ontstekingen waardoor mijn medicatie van een keer per twee keer spuiten is veranderd naar elke week spuiten. Dit heb ik nu voor de tweede keer gedaan maar heb nog niet echt verandering gemerkt.
Het is voor mij echt heel lastig om toe te geven aan mijn ziekte, maar soms heb je gewoon echt geen andere keus dan te luisteren naar je lichaam. Het komende half jaar ga ik kijken of ik ergens kan werken en weer mee-loten voor mondhygiëniste, lukt dit niet dan ga ik met de studie verder waarmee ik was begonnen.