Nieuwe studie, nieuw begin

Door Chanine Wessels op 14 december 2012

Hoi allemaal!

Het is al een veel te lange tijd geleden dat ik een column heb geschreven voor cyberpoli. Als aller eerste mijn excuses hiervoor!
Ik ben in september met de studie Mondzorgkunde begonnen nadat ik decentraal was ingeloot. Er moest aardig veel geregeld worden in het begin en ik was ook best wel druk. De studie bevalt me echt super! Ik heb alles tot nu toe nog gehaald, behalve 1 praktijktoets (dit was de allereerste en ik was zo ontzettend zenuwachtig dat het daarom niet gelukt is haha). Maar verder vind ik het echt een ontzettend leuke studie. De afwisseling met theorie en praktijk is ook heel erg leuk!
Ik woon nu sinds september weer op kamers en in het begin vond ik dit wel weer even wennen. Je moet zelf koken, wassen, opruimen en in het begin had ik nog niet echt iemand waarmee ik kon afspreken dus zat ik nog vrij vaak alleen. Ondertussen heb ik weer een heel stel leuke vriendinnen gemaakt waar ik regelmatig mee afspreek om samen te gaan eten of te gaan sporten.

Met mijn gezondheid gaat het ook iets beter. Ik mag inmiddels afbouwen met de azathioprine, maar ik heb daarentegen wel volcolon (vezelpoeders) gekregen omdat ik ook nog last heb van een prikkelbare darm, daarnaast gebruik ik ook nog Humira. De eerste twee weken met die poeders waren niet zo leuk, mijn buikklachten werden alleen maar erger. Maar nu ik er bijna 2 weken op het zitten met die poeders merk ik al wel verbetering .
Ik ga mijn best doen om weer actiever te worden op cyberpoli, ik zit nu in een goed ritme met school en mijn gezondheid, dus ga weer wat meer activiteiten daarnaast doen.

Liefs Chanine