Toch altijd zelf checken!

Door Melanie Hulshoff op 17 december 2012

Hey allemaal!

Er is mij iets overkomen afgelopen week, wat ik graag met jullie wil delen. Ik zit sinds dit jaar bij een studentenvereniging in Groningen en één dinsdag in de maand eten we met de hele vereniging samen. Altijd super gezellig natuurlijk! Maar afgelopen dinsdag liep dat wat anders. We aten dit keer couscous. Ik had geen idee wat dat was: had het nog nooit gehad. Dus ik vroeg wat rond aan mensen: ‘Het zijn kleine rijstkorreltjes’ zeiden de meeste mensen. Prima, dacht ik! Dan mag ik dat vast wel hebben! Dus toen ik aan de beurt was om eten te halen, vroeg ik nog even na of het inderdaad glutenvrij was. ‘Jazeker!’ , was het antwoord.
Dus ik schepte mijn bord vol en liep terug naar mijn tafel. Een meisje dat naast mij zat, had er echt geen goed gevoel bij en wou het toch nog even nazoeken op internet. Ik zei nog dat ze dat niet hoefde te doen, want ze weten altijd heel goed bij deze vereniging wat wel en niet glutenvrij is. Maar ze deed het toch en ik geloofde m’n oren niet: er zat inderdaad gluten in couscous! Het is namelijk helemaal geen rijst, maar gemaakt van tarwe!
Helaas had ik al een hap genomen. Ik baalde enorm, want ik word al ziek van één kruimeltje, laat staan wat een hap couscous met mijn arme buikje doet! Dit is voor mij een enorm aandachtspunt geweest en heb hier veel van geleerd. Ik geloof het altijd wanneer mensen tegen mij zeggen dat het glutenvrij is, maar zoals blijkt uit dit verhaal is dat niet het geval. Door mijn geloof en vertrouwen in andere mensen, ben ik een week ziek geweest. Daarom wil ik jullie ook meegeven: let altijd zelf goed op wat je eet! Ook al zegt iedereen dat het glutenvrij is, check het toch zelf nog even! Dan bespaar je jezelf een hoop ellende.

Liefs, Melanie