Het is bijna weer zover: kerst!

Door Melanie Hulshoff op 24 december 2012

Hey allemaal!

Hebben jullie ook zo’n zin in kerst?! Ik kan echt niet wachten! Natuurlijk is kerst altijd lastig voor ons: er zijn zoveel lekkere dingen die wij niet mogen eten. Denk bijvoorbeeld aan een kerststol, kerstbrood en kerstkoekjes. Omdat ik al zestien jaar coeliakie heb, mis ik deze typische glutenversnaperingen met kerst niet echt meer. Natuurlijk blijft het lastig, maar er zijn zoveel alternatieven

Afgelopen zaterdag heb ik bijvoorbeeld met vriendinnen een chocoladefondue gedaan. We hadden allerlei lekkere hapjes gekocht zoals fruit en spekjes. Glutenvrij en overheerlijk! Bovendien zijn er bij de Albert Heijn kerstkransjes te koop, glutenvrij! Erg lekker en draagt bij aan de kerstsfeer
Een ander voorbeeld: in plaats van een kerststol of kerstbrood eten wij thuis glutenvrij stokbrood uit de oven met allerlei verschillende dingen die je daar op kan smeren: kruidenboter, olijven en tomaten! Echt een aanrader!

Creativiteit: dat is belangrijk als je coeliakie hebt! Ook al kunnen wij misschien niet al die typische kerstversnaperingen eten: er is zoveel ander lekker eten. En om de kerstgedachte extra te benadrukken, kan je gewoon wat meer kaarsjes aansteken op tafel of een mooi kerststukje maken.
Het is belangrijk om voor ogen te houden dat kerst niet gaat om een kerststol of kerstbrood: kerst gaat om de gezelligheid! Dus kijk vooral niet te lang naar de dingen die je niet mag hebben; maar concentreer je op de dingen die je wel mag hebben! Die zijn er genoeg gelukkig!
Hele fijne kerst allemaal!

Liefs, Melanie