Tekst en uitleg

Door Chanine Wessels op 8 juni 2013

Hee allemaal!!

Zijn jullie ook allemaal aan het genieten van dit mooie weer? Sommigen van jullie zullen al vrij zijn in verband met de examens maar anderen van jullie zullen net als ik helaas nog even een paar weekjes naar school moeten. Maar leren in de zon is nog zo erg niet!

Afgelopen week heb ik tijdens de tutorbijeenkomst (hierin bespreek je bepaalde situaties die je eventueel met een patient kunt krijgen) een presentatie gegeven over inflammatoire darmziekten. Heel toevallig moest ik dit onderwerp presenteren en uitwerken. Nou natuurlijk vond ik dat niet zo vervelend want ik wist er natuurlijk al een heleboel over! Mijn presentatie ging daarom ook heel erg goed. Achteraf was iedereen er een beetje stil van want ik had ook nog wat over mijzelf verteld en de ziekte van Crohn. Toen dacht ik eigenlijk bij mijzelf, waarom heb ik nog nooit eerder een soort presentatie gehouden over mijn ziekte?

In het begin van mijn ziekte snapten heel veel mensen niet wat ik precies had, vooral de jongens/meiden waarbij ik in de klas zat. Vaak vonden ze maar dat ik me aanstelde en niet zo moest zeuren. Maar zoals nu, nu ik mijn studiegenoten heb verteld over mijn ziekte merkte ik dat ze na mijn presentatie heel nieuwsgierig waren naar hoe het nu eigenlijk met mij gaat. Wat ik met dit verhaal eigenlijk probeer te zeggen is, wanneer je geen begrip krijgt van de mensen uit je omgeving, en je de moed hebt om het te doen, geef een presentatie! Ik vond het in het begin ook wel een beetje spannend, maar ik heb het idee dat als je mensen wat uitgebreider verteld over je ziekte, en hoe het precies in elkaar zit ze je eerder begrijpen wanneer het niet zo goed met je gaat. Voor vragen en tips over hoe je het beste kunt presenteren of als ik een van jullie ergens mee moet helpen dan ben ik altijd bereikbaar!

liefs, Chanine