Afrika deel 1: de voorbereidingen

Door Chanine Wessels op 24 juli 2013

Hallo allemaal!
De komende columns van mij zullen gaan over mijn reis naar Afrika, ik ga samen met mijn ouders en mijn twee zusjes. Ik ga jullie vertellen wat voor voorbereidingen ik heb moeten treffen voor de reis en hoe het met mijn gezondheid is gegaan tijdens en na de reis.

Omdat mijn ouders 25jaar zijn getrouwd gaan wij een reis maken door Afrika. En hier gingen een aantal voorbereidingen aan vooraf. Als allereerste moesten we vaccinaties halen, alleen was bij mij de twijfel of ik van hepatitis A de langdurige bescherming zou krijgen of de korte, in verband met het aanslaan van de vaccinatie. Toen is gebleken dat mijn vaccinatie op school van hepatitis B is aangeslagen kreeg ik van A ook de langdurige bescherming.

Toen kwam het volgende probleem, de Humira spuiten moeten gekoeld bewaard worden, maar ik kon nergens een soort koeltas vinden die lang genoeg koel bleef. Bij de vliegtuigmaatschappij duurde het ook een tijd voordat we het eindelijk voor elkaar hadden dat ik de spuiten in de koelkast in het vliegtuig kon leggen. Maar het leuke was dat ik vorige week bij de internist kwam en ik kreeg daar te horen dat ik de spuiten twee weken uit de koelkast kon laten bij een temperatuur van 25 graden, dus alle moeite had eigenlijk bespaard kunnen worden, maar voor de zekerheid leg ik ze toch zo lang mogelijk in de koeling. Verder heb ik voor mijn overige medicijnen een medischpaspoort bij me voor het geval ik word aangehouden bij de douane. Ook heb ik van de internist een soort antibiotica kuur gekregen voor het geval ik echt ziek wordt, maar daar ga ik natuurlijk niet vanuit. We hebben kunnen regelen dat ook al mijn eten lactose vrij is.

Momenteel gaat het redelijk goed met mijn gezondheid, en ik heb super veel zin in de reis. Binnenkort zullen jullie deel 2 van mijn verslag zien verschijnen. Als jullie vragen hebben over mijn reis dan kunnen jullie me altijd een berichtje sturen! Ik wens jullie allemaal een fijne vakantie!