Column: Ingrediënten voor een taart met Jeugdreuma

In het weekend wil ik graag wat leuks doen en met een nieuw seizoen van Heel Holland Bakt op tv, ben ik helemaal enthousiast geworden in het bakken van taarten! Dit weekend stond er een Oreo-Cheesecake op het menu. Een taart heeft vaak veel ingrediënten nodig, zoals suiker, boter en slagroom en dus heb ik er een paar dagen over gedaan, om deze te verzamelen.

Boodschappen doen met een opvlamming van de reuma is best lastig. Lange winkelpaden, welke je vaak een paar keer moet bewandelen, omdat je het niet kunt vinden. Pijnlijke knieën en voeten, maar die ingrediënten zijn allemaal wel belangrijk om een goede taart te krijgen.

Eigenlijk is een taart bakken een beetje vergelijkbaar met Jeugdreuma. Nu hoor ik je denken, taart en Jeugdreuma, hoe dan? Bij Jeugdreuma heb je soms ook veel ‘ingrediënten’ nodig om je lekker te voelen. Medicijnen tegen ontsteking en pijn, bewegen om alles soepel te houden, lieve vrienden en familie zodat je je gesteund en geholpen voelt en energie om alles te doen wat anderen ook doen. Soms moet je met Jeugdreuma heel veel en weet je af en toe niet waar je het voor doet, omdat er zoveel stappen genomen moeten worden om je beter te voelen.

Denk op dat moment even aan het bakken van een taart. Je gooit alles in een kom, mixt het tot een mooi beslag en maakt alles tot een mooie eindresultaat; een heerlijke taart! Zo ook met Jeugdreuma. De ene keer is het makkelijker dan de andere keer, maar neem alle ‘ingrediënten’ die jij nodig hebt en gooi het denkbeeldig in de mixer; hopelijk voel je je dan net zo lekker als dat mijn taart was! Benieuwd naar het recept? Laat een reactie achter! Het perfecte recept voor de Jeugdreuma kan ik (helaas) niet geven, maar wel van de Oreo-Cheesecake!

Pauline
Jeugdreuma e.a.Pauline ▪ op 10 oktober 2016

Reageren

Om te reageren moet je eerst inloggen. Geen account voor de Cyberpoli? Maak snel een gratis account aan! Je kunt dan ook meepraten in het forum, vragen stellen aan deskundigen en in contact komen met lotgenoten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties

Over Pauline

foto
Hoi!

Mijn naam is Pauline en ik werk als dokterassistente in een huisartsenpraktijk. Sinds mijn 2e jaar heb ik jeugdreuma. Poly-articulaire JIA, dat is jeugdreuma in meer dan 5 gewrichten. Ik slik dagelijks medicijnen en heb 1x in de week een injectie. Buiten dat alles ben ik dol op mijn vriend, geniet ik van mijn werk, doe ik leuke dingen met vriendinnen, zoals naar concerten of lekker een meidenavond met thee én een goede film en heb ik een fijne familie! Ik ga graag naar het theater, bioscoop, uit eten, bovenal; genieten van het leven, ondanks bewuste keuzes die ik moet maken en omdat ik jeugdreuma in m'n leven moet passen. Ik probeer altijd positief te blijven en als dingen niet lukken/kunnen, te kijken naar wat wel kan.

Als je meer van mij wilt weten, klik dan op de volgende link: www.rijndam.nl/pauline.

Heb je vragen of zin om te kletsen? Stuur een berichtje, ik hoop dat ik je, vanuit mijn ervaring, kan helpen!

Groet,
Pauline

Columns