Pepernotentijd!

Door froukje op 21 november 2010

Hallo Jongens en Meiden!

Hier is dan mijn 2de column!!
De tijd gaat alweer snel en het is dan alweer bijna sinterklaas!
Dus dat wordt weer glutenvrije pepernoten bakken! Ik zelf ben al druk aan de slag geweest met pepernoten bakken, en ja hoor TOTAAL mislukt!
De pepernoten zijn enorm zacht maar blijven lekker!

Nu ik het toch over bakken en koken heb, kan ik hier nog wel even verder over praten! Zoals ik in mijn vorige column al had verteld volg ik de opleiding Helpende Zorg&Welzijn, ook hier moeten wij regelmatig koken. Ik volg deze opleiding sinds augustus/september en ja zoals velen van jullie is het allemaal weer gedoe met de coeliakie! Gelukkig had ik daar dit jaar geen last van! Ik heb een briefje ingevuld met dingen die ik niet hebben mag en nu houden ze er op school zoveel mogelijk rekening mee! Ik denk dat als je goed overlegt met je school dit ook voor jou van toepassing kan zijn!
Maar natuurlijk lukt het niet altijd om er rekening mee te houden. Uit mijn eigen ervaring weet ik ook hoe moeilijk de pauze's kunnen zijn op school! Bij ons op school wordt echt van alles verkocht en eigenlijk niks glutenvrij's!
Mij wordt dan ook vaak gevraagd: Vind je het niet erg om ons zo te zien eten? Waar ik dan op antwoord: Nee hoor, ben het inmiddels wel gewend, in het begin was dit erg lastig maar nu ik weet wat er kan gebeuren als je je niet aan je dieet houdt en dit risico wil ik natuurlijk niet nemen!!

In de volgende column's wil ik graag meerdere ervaringen met jullie delen!
Tot het volgende column!