Column: Een ziekte zonder gezicht...

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een column heb geschreven!
Dit heeft mede ermee te maken dat ik een weekje in het ziekenhuis heb gelegen vanwege mijn astma en ik daarna moest aansterken thuis. Ben gelukkig al wat meer opgeknapt. Astma is een ziekte zonder gezicht, het is daarom voor velen moeilijk te begrijpen omdat je er van de buitenkant er gewoon (meestal) goed uit ziet!
Nadat ik uit het ziekenhuis kwam heb ik een presentatie gehouden over astma. Mijn klas, die vrij druk is, heeft aandachtig geluisterd, de rietjes test gedaan en onwijs veel begrip gekregen voor een niet zichtbare ziekte (:
Het heeft mij goed gedaan,maar hen ook. Ze snappen nu een beetje hoe het voelt en dat het niet altijd makkelijk is om er mee te leven. Ook heb ik nog een leuk weetje voor je: Wist je dat mensen die vaak bananen en appels eten/appelsap drinken minder kans hebben op een longziekte?!
Als jij ook een presentatie in de klas wilt doen, kun je een leuk 'spreekbeurt astma' pakketje aan vragen op de Astmafonds site!
Good Luck!
Tot de volgende column,

Charissa (:
AstmaWOEPSx ▪ op 11 februari 2011

Reageren

Om te reageren moet je eerst inloggen. Geen account voor de Cyberpoli? Maak snel een gratis account aan! Je kunt dan ook meepraten in het forum, vragen stellen aan deskundigen en in contact komen met lotgenoten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties

Over WOEPSx

foto
Hallootjes,

Mijn naam is Charissa Schouten. Ik ben een creatief monster en ik houd van watermeloen, puzzelen, fantaseren, lezen, schrijven en ‘t samen zijn met mijn familie en vrienden.

Sinds mijn geboorte hobbel ik met een tas vol allergieën en een stel monsterlijke longen door het leven.

Ik ben een rondlopende pillendoos met een vernevelaar. Helaas heb ik lang prednison gebruikt en mag ik hier nu de bijkomende bijwerkingen van ontvangen.

Sinds 2011 word ik met enige regelmaat voor drie maanden opgenomen in het Nederlands Astmacentrum Davos. Davos ligt in Zwitserland en is wonderschoon! Als ik er ben, knap ik enorm op!

"Het leven met beperkingen, is een leven met grenzen."

Voor de Astma Cyberpoli schrijf ik columns en ben ik ook een ervaringsdeskundige!

Heb jij een brandende vraag of ben je gewoon benieuwd naar mijn ervaring met bijv. een bepaald medicijn of opname, aarzel niet en stuur mij een berichtje! (:

Beleef, lach & geniet.

Charis!

Columns