Tussendoortjes met max. 15 gram koolhydraten

DiabetesAnne_jmv ▪ op 7 mei 2016
Ik heb een lijst gekregen met tussendoortjes met maximaal 15 gram koolhydraten en 100 calorieën. Deze tussendoortjes mag je in principe eten zonder extra insuline bij te spuiten. (Let op: blijf wel altijd je bloedglucose in de gaten houden!)

coeliakie merken

Coeliakieanoniempje ▪ op 6 april 2014 ▪ 2 reacties
Probeer producten van "Shar" te eten alles is heerlijk en vers!
Veel succes!

Spinaziesalade met gerookte kip en honingdressing

CoeliakieRoesjadmin ▪ op 8 april 2013
Heerlijke lente salade!
Wat heb je nodig:

Kokos Panna Cotta

CoeliakieRoesjadmin ▪ op 8 april 2013
Wat heb je nodig voor een heerlijk toetje:

Rijsttaart

CoeliakieRoesjadmin ▪ op 8 april 2013
Weer eens wat anders... Rijsttaart!

Gevulde paprika

CoeliakieRoesjadmin ▪ op 8 april 2013
Lekker voor bij de barbeque! Gevulde paprika's!

Kaasfrietjes

CoeliakieRoesjadmin ▪ op 8 april 2013
Recept voor lekkere snack, kaasfrietjes

Cupcakes

CoeliakieRoesjadmin ▪ op 8 april 2013 ▪ 2 reacties
Voor 12 standaardformaat cupcakes of neem de helft voor 18-24 mini cupcakes

Ontbijtkoek

CoeliakieAisling ▪ op 28 maart 2013
BENODIGDHEDEN:

300 gram Wheatex 9010 speciaal
9 gram bakpoeder
1 tsp specerijenmix voor koek & speculaas (Verstegen)
½ tsp kaneel

200 gram bruine basterdsuiker
60 gram schenkstroop
250 gram melk

1 steelpan
1 cakeblik (1 1/2 liter)

marsepein

CoeliakieRoesjadmin ▪ op 13 november 2012
Recept voor basis marsepein...

Glutenvrije speculaas

CoeliakieRoesjadmin ▪ op 12 november 2012
Wat heb je nodig: ...

Glutenvrije roomboterstaaf

CoeliakieRoesjadmin ▪ op 12 november 2012
Voor de sinterklaastijd: amandelstaaf!

Bloemkoolsaus

Coeliakiejooku ▪ op 5 oktober 2012
Gluten en/of lactosevrij bloemkoolsaus.

Verschillende kleine gebakjes ( makkelijk)

CoeliakieVeerle ▪ op 12 september 2012 ▪ 1 reactie
Recepten voor kleine gebakjes als tompoucen, mini appeltaartjes, zandtaartjes en amandelschuitjes!
De kleurstoffen en smaakstoffen hoeven niet perse..

glutenvrije loempia

CoeliakieRoesjadmin ▪ op 28 augustus 2012
Dit is een recept voor glutenvrije loempia's en dit zijn de

Glutenvrije Pizza

CoeliakieRoesjadmin ▪ op 28 augustus 2012 ▪ 1 reactie
Recept voor glutenvrije pizza

Ingrediënten

Bodem
•100 gr. Bioculinair bakmix
•50 gr. Bioculinair rijstemeel
•1 zakje droge gist
•? 75 ml. water (ca. 40?C)
• 1 el olie
• 1/2 theelepel zout
•25 gr. Bioculinair Maizena om uit te rollen

Vulling:
•1 blikje tomatenpuree
•Italiaanse kruiden (bijv. oregano, tijm, basilicum of kant en klaar)
•50 gr. champignons
•1 rode paprika
•1 ui
•100 gr. geraspte oude of Parmezaanse kaas
•evt. blikje tonijn

Bereidingswijze
Meel , gist en zout mengen. Dan de olie en vervolgens het lauwe water bij beetjes toevoegen, net zolang tot er een mooie deegbal ontstaat. Deze 15 minuten afgedekt in een kom laten staan. Dan de deegbol uitrollen op een met maizena bestrooid werkblad en nog eens afgedekt 20 minuten laten rijzen. Ondertussen de groenten fijnsnijden. Vervolgens de pizza bodem insmeren met tomatenpuree, bestrooien met kruiden. De paprika, champignons, ui en de tonijn gelijkmatig verdelen. Tenslotte de kaas er overheen strooien en iets onder het midden in een voorverwarmde oven (180?C ) in ca. 30 minuten gaar bakken.

Serveertips
Bioculinair is te verkrijgen in natuurvoedings- of reformwinkels.

Glutenvrije kroketten

CoeliakieRoesjadmin ▪ op 28 augustus 2012
Dit is een recept voor rundvlees of kip kroketten.

Appelcake/appeltaart

CoeliakieRoesjadmin ▪ op 28 augustus 2012 ▪ 1 reactie
Dit is een lekker recept voor glutenvrije appelcake/appeltaart.
De cake is niet droog door de appel en de rozijnen.

Kokos en Amandel macronen

Coeliakieverajolink ▪ op 29 mei 2012
Dit is een recept voor lekkere Kokos en Amandel macronen. Ze smaken heel erg lekker!

een tusendoortje wat lekker is

Diabetesjulian2001 ▪ op 14 mei 2012
Nu kan je een lekkere fruit salade maken, mmm!

Preisoep met rundvlees en peterselie

CoeliakieJetske ▪ op 1 januari 2012
Dit is een heerlijke soep en hij is nog gezond ook! ;) Het is niet moeilijk te maken en het maken duurt ongeveer een half uurtje. Mail maar wat je er van vindt.
Groetjes Jetske.

Zelf pepernoten bakken

CoeliakieSuusiee ▪ op 23 november 2011
Met sinterklaas kan je zelf ook pepernoten bakken superrrr lekker nu het recept:

250 gr. Meel

2 eetlepels. Bakpoeder

125 gr.donkere suiker

100 gr.boter

3 eetlepels melk

2 eetlepels speculaaskruiden

Een beetje zout

Max 150 graden

Dit was het recept ik hoop dat jullie het ook gaan maken want het is heel lekker en handig voor sinterklaas!!!!!

Doei suusiee

Paasboodjes en Palmpasenstok

CoeliakieRoesjadmin ▪ op 20 april 2011
Wil je een paasbroodje maken of een paashaantje voor op je palmpasenstok?
Hier vind je het recept!

Scones

CoeliakieRoesjadmin ▪ op 7 januari 2011
• 500 gram glutenvrij zandkoekmix
• 1 theelepel zout
• 90 gram koude boter
• 1 ½ - 2 dl melk

Meng de zandkoekmix met de suiker en het zout.
Leg de koude boter in de bloem en snijd de boter met 2 messen in kleine stukjes ter grootte van een rozijn.
Schenk de melk erbij en kneed het geheel tot een stevige bal.
Voeg nog wat melk toe wanneer het deeg te droog is.
Laat het deeg ca. een half uur in de koelkast opstijven.
Vorm van het deeg en dikke rol en snijd met een scherp mes plakken van ca. 1 cm.
Leg de rondjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in een voorverwarmde oven (200 C) in 10 – 15 minuten gaar.
Laat de scones op een rooster iets uitdampen.
Serveer de scones, liefst warm, met b.v aardbeienjam en slagroom.

Drie kleuren salade

CoeliakieRoesjadmin ▪ op 7 januari 2011
Drie kleuren salade.
Hoofdgerecht voor 4 personen.

• 2 liter water
• 250 gram GV Tricolori fusili
• 1 theelepel zout
• 250 gram GV achterham (dikke plakken)
• kleine pot doperwten zonder toevoegingen
• kleine pot maïs zonder toevoegingen
• slasaus GV
• mosterd GV
• peper, zout
• doosje cherry tomaatjes
• ½ krop ijsbergsla

Bereiding.
Breng in een grote pan het water aan de kook.
Voeg zodra het water kookt de pasta met het zout toe en zorg ervoor dat de pasta net gaar (al dente) wordt.
Schenk de pasta in een vergiet en spoel het met koud water af. Doe de pasta over in een grote schaal.
Snijd de achterham in kleine blokjes en meng deze door de pasta.
Voeg de uitgelekte doperwten en maïs toe.
Breng het geheel op smaak met de slasaus, mosterd, zout en peper.
Was de tomaatjes en snijd ze doormidden. Schep de tomaathelften voorzichtig bij de pasta.
Was de ijsbergsla en snijd de sla in stukjes. Voeg ook de sla voorzichtig bij de pasta.
Beng de salade zonodig verder op smaak met slasaus, mosterd, peper of zout.

Hartige pannenkoekentaart

CoeliakieRoesjadmin ▪ op 7 januari 2011
Hartige pannenkoekentaart.
Recept voor 4 personen

• 3 uien
• 250 gram champignons
• 200 gram GV ham in blokjes

• 400 gram GV pannenkoekenmix
• 2 eieren
• 8 dl melk
• mespuntje zout
• boter of olie

• 200 gram jonge kaas in plakjes

Bak de fijngesneden uien glazig en voeg dan de kleingesneden champignons toe.
Voeg de hamblokjes toe.

Doe de pannenkoekenmix in een kom en voeg al roerend de helft van de melk toe.
Klop de eieren één voor één door het beslag.
Voeg al roerende de resterende melk en het zout toe tot er een glad beslag ontstaat.

Bak van de helft van het beslag naturelpannenkoeken.
Ga voor het bakken van hartige pannenkoeken als volgt te werk.
Doe het beslag vooréén pannenkoek in een koekenpan en verdeel hierover een schep van het ui-champignon-hammengsel.
Keer de pannenkoek voorzichtig om beide kanten gaar en bruin te laten worden.

Maak nu de taart af door om en om een naturel en een hartige pannenkoek op elkaar te leggen met daartussen de jonge kaas.
Verwarm de taart voor het serveren door en door in de oven of magnetron zodat de kaas kan smelten.

Dien de pannenkoekentaart op met een frisse tomatensla.

Poffertjes

CoeliakieRoesjadmin ▪ op 7 januari 2011
Poffertjes.

• mengsel van 250 gram rijstmeel, boekweitmeel en maïsmeel
• 1 mespunt zout
• 4 dl. melk
• 15 gram gist
• olie of een GV vloeibaar bak&braadproduct
• poedersuiker

Zeef het meelmengsel boven een kom en doe het zout er bij.
Verwarm de melk tot lauwwarm en los de gist in een deel van de melk op.
Maak een kuiltje in het meelmengsel en giet daar de gistoplossing in.
Voeg scheutje voor scheutje de rest van de melk toe en roer hierbij vanuit het midden tot een mooi glad beslag.
Dek de kom af met een vochtige doek en laat het beslag 1 uur op een warm plekje rijzen.

Bak de poffertjes in een poffertjespan.
Doe hiervoor wat olie of GV bak&braadproduct in de holten en vul de holten vervolgens voor driekwart met beslag.
Bak de poffertjes aan beide kanten.
Poffertjes moeten van binnen een beetje klef zijn.
Bestrooi de poffertjes met poedersuiker.

Vruchtentaart zonder oven

CoeliakieRoesjadmin ▪ op 7 januari 2011
Vruchtentaart zonder oven.
(springvorm van 20 cm doorsnede)

• 125 gram GV chocolademuesli
• 50 gram boter of margarine
• 4 blaadjes witte gelatine
• 200 gram verse roomkaas
• 2 dl room
• 3 eetlepels poedersuiker
• 1 limoen, citroen of sinaasappel
• vers fruit voor de garnering

Verkruimel de muesli zonodig met een deegroller.
Laat de boter of margarine in een pannetje smelten en roer de muesli erdoor.
Vet een springvorm van 20 cm. doorsnee in en verdeel het mueslimengsel over de bodem.
Strijk het geheel goed glad en zet de vorm 5 minuten in de vriezer.
Laat de gelatine weken in koud water tot de blaadjes glad zijn.
Roer de roomkaas, room en poedersuiker met een mixer glad.
Rasp de schoongeboende schil van de limoen, citroen of sinaasappel fijn en pers de vrucht uit.
Klop rasp en sap door het kaasmengsel.
Knijp de gelatine uit, los dit op in 1 eetlepel heet water en klop de opgeloste gelatine door het kaasmengsel.
Schep de vulling in de vorm en laat het geheel 20 minuten in de vriezer opstijven.
Garneer de taart met vers fruit.

Lasagne met spinazie

CoeliakieRoesjadmin ▪ op 7 januari 2011
Lasagne met spinazie.
Hoofdgerecht voor 4 personen.

olie
3 uien
1 teentjes knoflook
250 gram ongekruid rundergehakt
700 gram diepvriesspinazie in deelblokjes
peper
zout
room of een plantaardig alternatief op sojabasis
200 gram voorgekookte glutenvrije lasagnebladen
3 dl. melk
25 gram aardappelmeel
150 gram geraspte jonge kaas
peper
zout


Bereiding.
Verhit de olie in een pan en fruit hierin de kleingesneden ui en knoflook tot ze glazig zijn.
Voeg het gehakt toe en laat het enkele minuten meebakken tot het gaar is.
Doe de spinazie erbij en meng het geheel.
Breng het spinaziemengsel op smaak met peper, zout en room of het plantaardig alternatief op sojabasis.
Voeg ook de helft van de geraspte kaas toe.
Vul een ingevette langwerpige ovenschaal met afwisselend een laagje spinaziemengsel en lasagnebladen. Eindig met lasagnebladen.
Verhit de melk en bind de melk met het aardappelmeel en roer de geraspte kaas erdoor.
Breng de saus op smaak met peper en zout.
Giet de saus over de lasagne en zet de ovenschaal in de op 180 C voorverwarmde oven.
Wanneer de bovenkant na ca. 30 minuten licht gekleurd is kan de lasagne direct geserveerd worden.

Glutenvrije cheese cake

CoeliakieRoesjadmin ▪ op 7 januari 2011
Ingrediënten
• 150 g glutenvrije koekjes (bijv. maïskoekjes met chocolade, pakje a 150 g)
• 75 g roomboter ongezouten, gesmolten
• 600 g verse roomkaas naturel (fromage frais)
• 1 citroen schil geraspt en uitgeperst
• 150 g witte basterdsuiker
• 2 zakjes vanillesuiker
• 3 eieren, gesplitst
• poedersuiker, om te bestrooien
Materialen
• keukenmachine
• springvorm ( 22 cm), bekleed met bakpapier

Bereiden
Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet de rand van het bakpapier in. Maal in de keukenmachine de koekjes fijn. Voeg de boter toe en laat kort draaien tot de boter goed is gemengd. Schep het koekmengsel op de bodem van de springvorm en druk het met de achterkant van een lepel goed aan. Roer de roomkaas los en meng de citroenrasp, 3 eetlepels citroensap, de basterdsuiker en de vanillesuiker erdoor. Voeg als laatste de eidooiers toe. Klop de eiwitten stijf in een schone, vetvrije kom. Spatel het eiwit door het roomkaasmengsel en schep het op de bodem. Bak de cheesecake in de oven in 50-55 minuten goudbruin en gaar. Laat hem helemaal afkoelen. Bestrooi de cheesecake vlak voor het serveren royaal met poedersuiker en snijd hem in 8-10 punten.

Tip: Deze glutenvrije koekjes zijn alleen in de grootste Albert Heijn-winkels verkrijgbaar.

Krabschuitjes

CoeliakieRoesjadmin ▪ op 7 januari 2011
Ingrediënten
• 2 blikjes krab (a 170 g), goed uitgelekt
• 2 eetlepels halvanaise
• 2 eetlepels crème fraîche
• 2 eetlepels citroensap
• citroenpeper uit molen (35 g)
• 1 zakje kroepoek, Indonesische naturel (60 g)
• 1 eetlepel verse dille (zakje a 15 g), fijngesneden

Bereiden
Verdeel met een vork de krab in stukjes. Meng de halvanaise met de crème fraîche. Schep de krab door het crème-fraîchemengsel en breng de krabsalade op smaak met het citroensap en zout en (versgemalen citroen)peper naar smaak. Serveer de krabsalade in de kroepoekschuitjes of schep de salade op een schaal en leg de kroepoek eromheen. Garneer met de dille. Serveer direct, zodat de kroepoek niet zacht wordt.
Tip: Deze krabsalade smaakt ook lekker op een rijstwafel of geroosterd glutenvrij wit- of bruinbrood.

Rijstpannekoekjes

CoeliakieRoesjadmin ▪ op 7 januari 2011
Ingrediënten
• 150 g basmatirijst
• 1 liter halfvolle melk
• 3 eieren
• 1 eetlepel gedroogde Italiaanse keukenkruiden (potje a 12 g)
• 75 g geraspte belegen geitenkaas
• 3 eetlepels rijstolie (fles a 500 ml)
• 50 g rucola (sla, zak a 75 g)
• 6 zongedroogde tomaten op olie, in reepjes

Bereiden
Kook de rijst in de melk gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de rijst af en laat 20 minuten afgedekt goed droogstomen en afkoelen tot lauwwarm. Klop in een kom de eieren los. Roer de rijst met een vork los en meng er de eieren, de Italiaanse kruiden, de kaas en zout en peper naar smaak door. Verhit in een koekenpan 1 eetlepel rijstolie en schep er 6 porties beslag in. Bak de pannenkoekjes in 2-3 minuten per kant goudbruin en gaar. Bak met de rest van de olie en het beslag nog 6 pannenkoekjes. Leg op 4 borden een stapeltje van elk 3 pannenkoekjes en garneer ze met de rucola en de zongedroogde tomaten.

Glutenvrije kerstkransjes

Coeliakieadmin ▪ op 16 december 2010
Lekkere kerstkransjes, voor ja, de kerst! (En zelfs glutenvrij!)

Recepten

Heb je nog goede recepten? Bijvoorbeeld glutenvrije recepten voor Coeliakie? Plaats ze op de koelkast!

Voeg hier je eigen tip toe!