Wat is de Cyberpoli?

De Cyberpoli is een internetkliniek en ontmoetingsplaats voor kinderen en jongeren met een beperking en/of chronische aandoening. Hier kun je betrouwbare medische informatie vinden, vragen stellen aan deskundigen en anderen ontmoeten. Ook ouders en jongere kinderen zijn welkom op de Cyberpoli. Op dit moment zijn er 33 verschillende poli’s.

Wat biedt de Cyberpoli?

  1. Betrouwbare en duidelijke informatie. Van het ziekenhuis of je behandelaars krijg je vaak informatie die (soms) best ingewikkeld is. Op de Cyberpoli kun je alles rustig bekijken en nalezen. Zo kun je je kennis over je aandoening vergroten. Ook kun je interviews, medische animaties en films bekijken.
  2. Contact maken en ervaringen delen. Op de Cyberpoli kun je de verhalen lezen van andere jongeren en tips en ervaringen uitwisselen. Via de vriendenzoeker kun je elkaar vinden.
  3. Vragen stellen aan deskundigen. Op de Cyberpoli kun je 24/7 anoniem vragen stellen aan een panel van specialisten, kinderartsen, verpleegkundigen, voedingsdeskundigen, ervaringsdeskundigen en diverse andere behandelaars. Zij beantwoorden je vragen en geven adviezen waarmee je zelf aan de slag kunt. Als het nodig is, krijg je het advies om contact op te nemen met je eigen huisarts of behandelaar.

Wat is het doel van de Cyberpoli?

  • Kennis van jongeren over hun aandoening vergroten. Hoe meer ze weten, hoe beter ze kunnen leren omgaan met hun aandoening, en hoe meer voor hen relevante vragen over hun behandeling ze kunnen stellen.
  • Het zelfvertrouwen van jongeren vergroten, zodat ze zich beter kunnen redden in het dagelijks leven.