Doneren aan de Cyberpoli

We willen de Cyberpoli uitbreiden met nog veel meer chronische aandoeningen, om nog meer kinderen en jongeren te kunnen helpen. Maar daar is wel geld voor nodig. Help ons de Cyberpoli verder te ontwikkelen en doneer!

Doe mee en geef voor de Cyberpoli neurofibromatose!

De Cyberpoli groeit hard. Ieder jaar verschijnen er nieuwe chronische aandoeningen, maar dat gaat niet vanzelf. Een heel team van specialisten werkt samen aan de medische inhoud, interviews, filmpjes, medische animaties en de technische programmering. Dat kost uiteraard veel geld, en daarvoor zijn we geheel op particuliere fondsen of privépersonen aangewezen. Iedere bijdrage is dan ook heel hard nodig.

De aandoening waar wij nu geld voor nodig hebben is neurofibromatose. Een redelijk onbekende ziekte die een enorme impact heeft op het leven van jonge mensen. Als je het filmpje van Paola bekijkt snap je wat het voor haar betekent om dit te hebben.

Help mee om een Cyberpoli voor neurofibromatose te verwezenlijken, zodat Paola en anderen zich gehoord en gesteund voelen! Geef op gironummer NL34 INGB 0006 6668 00. t.a.v. Artsen voor kinderen of doneer op de website van Artsen voor Kinderen met iDEAL. Hartelijk dank voor uw bijdrage.

Wat is Neurofibromatose?

Neurofibromatose type I (NF1) is een erfelijke ziekte. Je krijgt het door een kleine fout (mutatie) in je DNA (je erfelijk materiaal). Het komt voor bij één op de 2500-3000 mensen in Nederland, zowel jongens als meisjes. Je kunt dan last krijgen van goedaardige gezwellen rond je zenuwen, de zogenaamde neurofibromen. Ze kunnen over je hele lichaam zitten en je krijgt ze meestal pas na je tiende levensjaar. Wat ook veel voorkomt zijn bruine vlekken (café-au-lait-vlekken) of sproeten. Neurofibromatose is nog niet te genezen. Belangrijk is om de kinderen zo goed mogelijk te volgen en eventuele complicaties zo vroeg mogelijk op te sporen en te behandelen.

We willen de Cyberpoli graag uitbreiden met andere chronische aandoeningen. Maar daar is wel geld voor nodig. Help ons de Cyberpoli verder te ontwikkelen en doneer.

De Cyberpoli is een project van Stichting Artsen voor Kinderen. Je kan dan ook op de website van Artsen voor Kinderen jouw donatie doen. Artsen voor Kinderen ontvangt geen subsidie van de overheid en is volledig afhankelijk van giften en sponsors.