autipas uitje

Nieuwsbericht: De Autipas maakt het jezelf ietsje makkelijker

Mensen met autisme en aanverwante stoorsissen verwerken prikkels van buitenaf anders. Waar je als persoon zonder autisme allerlei prikkels tegelijkertijd kunt verwerken is dit voor iemand met autisme een behoorlijke opgave. Zodoende hebben mensen met autisme andere sterke en zwakke kanten die op specifieke manieren naar voren komen.

Net zoals bij 'normale' mensen hebben ook mensen met autisme allemaal verschillende karaktereigenschappen. Door gebruik te maken van de Autipas is het voor mensen met autisme makkelijker om zich uit moeilijke situaties te redden. Het onbegrip wat er eerder vaak was voor een bepaalde reactie laat zich aan de hand van de Autipas makkelijker uitleggen.

www.uitmetkorting.nl/informatie/autipas

De plastic kaart past gemakkelijk in een portemonnee en het is dus haast niet mogelijk om de pas te vergeten. Voor mensen met autisme is de pas een echte uitkomst. Zij hoeven bij een eerste contact niet openlijk uit te leggen wat de handicap behelst. Zo weet iedereen waar nader contact mee is wat er aan de hand is en wat typische signalen zijn.

Tijdens een dagje uit zijn onverwachte situaties natuurlijk veelvoorkomend. Daarom is het tijdens zo'n dag helemaal handig om de Autipas bij de hand te hebben. Bij veel pretparken en dagjes uit is de pas inmiddels bekend en zijn er voordelen aan gekoppeld. Niet alleen in Nederland is de pas te gebruiken. Ook in het buitenland zijn er allerlei attracties te vinden waar je gebruik kunt maken van de pas.

Heb je autisme of een aanverwante stoornis en wil je graag een dagje naar een dierentuin, attractiepark of museum? Dan kan het handig zijn om van te voren contact op te nemen met de locatie en te informeren naar alle mogelijkheden.

bron afbeelding; Gsport Barneveld
KlinefelterRoesjadmin ▪ op 26 juli 2013

Reageren

Om te reageren moet je eerst inloggen. Geen account voor de Cyberpoli? Maak snel een gratis account aan! Je kunt dan ook meepraten in het forum, vragen stellen aan deskundigen en in contact komen met lotgenoten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties

Laatste nieuws