Epilepsie

Als je epilepsie hebt, is een deel of zijn delen van je hersenen onbedoeld en onverwachts actief. Dat gebeurt in de vorm van aanvallen. Je hersencellen geven tijdens zo’n aanval prikkels af aan je lichaam waardoor je verschijnselen krijgt die je niet kunt onderdrukken, zoals schokkende bewegingen met je armen of benen of een verandering van bewustzijn.

Medische informatie

Een vraag stellen over Epilepsie? Er zitten 20 deskundigen voor je klaar.

Bij de Cyberpoli zijn veel deskundigen betrokken die jouw vragen over Epilepsie kunnen beantwoorden. De meeste deskundigen zijn werkzaam als professional bij een ziekenhuis. Op veel poli's, niet alle, zijn ook ervaringsdeskundigen toegevoegd, waar je vragen aan kunt stellen.

Als het panel er niet uitkomt of als bijvoorbeeld blijkt dat meer onderzoek nodig is, krijg je het advies om contact op te nemen met je huisarts, specialist of je diëtist, zodat zij je situatie kunnen beoordelen.

Stel een vraag Veelgestelde vragen

Interview:
De tumor is helemaal verwijderd

Stanley (45) is de vader van Tom (11) die een tumor had die epilepsie veroorzaakt. Tom heeft daarvoor epilepsiechirurgie gehad.

Interview:
Ik weet nu pas wie ik ben

Lisette (24) heeft onlangs epilepsiechirurgie gehad. Ze leed aan moeilijk behandelbare epilepsie.

Interview:
De suiker komt niet in mijn hersenen

Kiki (15) heeft epilepsie op basis van Glut1-deficiëntie.

Thalicia is de moeder van Miguel

Hoe meet je ketonen in het bloed als je het ketogeen dieet volgt?

Laatste nieuws

In the spot:
Boek Verder met de Helft over epilepsie chirurgie

anne_kien

In het boek ‘Verder met de helft’ beschrijft Anne Kien de intense weg die het gezin heeft afgelegd epilepsiechirurgie bij haar zoon. Anne schreef eerder het boek 'Zonder meer Zonder maar', dat gaat over de het leven met een kind met een beperking. Door een congenitale CMV-infectie tijdens de zwangerschap is de aanleg van de linkerhersenhelft van haar zoon Pepijn verstoord.

Lees verder