Schildklier

Een goed werkende schildklier maakt dag en nacht precies genoeg schildklierhormoon aan. Maar de schildklier werkt niet altijd goed en kan te weinig of teveel schildklierhormoon maken en afgeven. Een schildklierprobleem kun je al bij de geboorte hebben, maar kan ook in de jaren daarna ontstaan.

Medische informatie

Een vraag stellen over Schildklier? Er zitten 8 deskundigen voor je klaar.

Bij de Cyberpoli zijn veel deskundigen betrokken die jouw vragen over Schildklier kunnen beantwoorden. De meeste deskundigen zijn werkzaam als professional bij een ziekenhuis. Op veel poli's, niet alle, zijn ook ervaringsdeskundigen toegevoegd, waar je vragen aan kunt stellen.

Als het panel er niet uitkomt of als bijvoorbeeld blijkt dat meer onderzoek nodig is, krijg je het advies om contact op te nemen met je huisarts, specialist of je diëtist, zodat zij je situatie kunnen beoordelen.

Stel een vraag Veelgestelde vragen

Interview:
Ik heb nog steeds veel energie, maar niet meer te veel

fiep

Fiep (10) heeft de ziekte van Graves, waarvoor ze een operatie heeft gehad.

Lees verder

Interview:
Lekker ontbijt op bed en ijsjes

Alex (11) heeft schilklierkanker gehad. Het gaat nu weer goed met hem.

Interview:
Een snelle diagnose bij een afwijkende hielprik is heel belangrijk

Paul van Trotsenburg is kinderarts-endocrinoloog in het AMC in Amsterdam. Hij is gespecialiseerd in aandoeningen van de schildklier en afwijkingen in de schildklierhormoonhuishouding.

Interview:
De radioactieve behandeling vond ik zwaar

Miriam (12) is geopereerd aan schildklierkanker.

Laatste nieuws

In the spot:
SON Webinars over CHT bij kinderen en hielprikscreening

In deze webinar bespreken prof. dr. Paul van Trotsenburg en dr. Nitash Zwaveling-Soonawala van het Emma Kinderziekenhuis Amsterdam CHT bij kinderen https://schildklier.nl/kennisbank/webinars-en-podcasts/#A2FE-JLVyTY In de tweede webinar bespreken Marie-Louise Heijnen, coordinator neonatale hiekprikscreening en Gert Weijman, medisch adviseur CHT bij kinderen en de rol van hielprikscreening. https://schildklier.nl/kennisbank/webinars-en-podcasts/#gKHXSgkHGTc Deze en andere webinars en podcasts over schildklieraandoeningen, maar ook over onderwerpen waar mensen met een schildklierziekte vaak mee te maken hebben, kun je ook vinden op de website van SON, de schildklier organisatie van Nederland (www.schildklier.nl).

Lees verder