Hartenkinderen

Aangeboren hartafwijkingen zijn bij de geboorte al aanwezig. Het gaat om afwijkingen in de bouw (de anatomie) van het hart. Een afwijkende bouw van het hart kan het stroomtraject van het bloed beïnvloeden.

Medische informatie

Een vraag stellen over aha? Er zitten 9 deskundigen voor je klaar.

Bij de Cyberpoli zijn veel deskundigen betrokken die jouw vragen over Hartenkinderen kunnen beantwoorden. De meeste deskundigen zijn werkzaam als professional bij een ziekenhuis, maar er zijn ook ervaringsdeskundigen waar je vragen aan kunt stellen.

Als het panel er niet uitkomt of als bijvoorbeeld blijkt dat meer onderzoek nodig is, krijg je het advies om contact op te nemen met je huisarts, specialist of je diëtist, zodat zij je situatie kunnen beoordelen.

Stel een vraag Veelgestelde vragen

Medisch:
Behandelingsmogelijkheden

Als eenmaal een hartafwijking is vastgesteld is in verreweg de meeste gevallen behandeling noodzakelijk. Om vast te stellen of behandeling nodig is en op welke termijn zal veelvuldig bezoek aan het ziekenhuis of zelfs verblijf nodig zijn.

Lees verder

Thema:
Roken, drinken en uitgaan

roken_aha

Dat roken niet goed is voor je gezondheid weten we allemaal. Het tast de conditie van hart en longen aan op de lange termijn.

Lees verder

Laatste nieuws