Hoofdpijn

Waar je hoofdpijn vandaan komt, is niet altijd makkelijk te verklaren. Je hersens zelf zijn vreemd genoeg gevoelloos. Verschillende problemen kunnen de hoofdpijn veroorzaken. Je kunt last van hoofdpijn krijgen, omdat je er aanleg voor hebt (dit heet genetische hoofdpijn), door prikkeling van je hersenvliezen (de vliezen die om je hersenen zitten), vanwege verhoogde druk binnen je schedel of door een veranderde doorbloeding. Ook als je iets aan je ogen hebt (je ziet bijvoorbeeld minder goed en hebt eigenlijk een bril nodig), kun je hoofdpijn krijgen.

Medische informatie

Een vraag stellen over Hoofdpijn? Er zitten 6 deskundigen voor je klaar.

Bij de Cyberpoli zijn veel deskundigen betrokken die jouw vragen over Hoofdpijn kunnen beantwoorden. De meeste deskundigen zijn werkzaam als professional bij een ziekenhuis. Op veel poli's, niet alle, zijn ook ervaringsdeskundigen toegevoegd, waar je vragen aan kunt stellen.

Als het panel er niet uitkomt of als bijvoorbeeld blijkt dat meer onderzoek nodig is, krijg je het advies om contact op te nemen met je huisarts, specialist of je diëtist, zodat zij je situatie kunnen beoordelen.

Stel een vraag Veelgestelde vragen

Thema:
Nee, het ligt niet aan jou!

ligtnietaanjou

Migraine is een van de meest voorkomende ziektes, maar hoe en waarom het ontstaat is nog steeds niet helemaal duidelijk. Wel weten we dat erfelijke aanleg een rol speelt. Iets zorgt ervoor dat de prikkelverwerking in je hersenen niet goed meer werkt. Maar welke prikkels ervoor zorgen dat jij op dat moment een migraineaanval krijgt, weten we niet.

Lees verder

Interview:
Het wordt niet voor niks zelfmoordhoofdpijn genoemd

intvw_balvers

Tijmen Balvers is neuroloog en hoofdpijnspecialist in The Migraine Clinic. Hij behandelt vooral patiënten met migraine en clusterhoofdpijn.

Lees verder

Veelgestelde vraag:
Wat zijn de alarmsignalen bij hoofdpijn?

Bij bepaalde klachten is het belangrijk om op korte termijn naar de dokter te gaan. Bijvoorbeeld bij nachtelijke hoofdpijn waarvan je wakker wordt en moet overgeven, of bij hoofdpijn die suf maakt of die alleen maar erger wordt. Maar ook als je je anders gedraagt of anders gaat lopen, als het op school niet lekker gaat of als je neurologische problemen krijgt, zoals epilepsie of uitval van zenuwen.

Veelgestelde vraag:
Wat is het grootste misverstand over migraine?

Dat je last hebt van migraine vanwege je leefstijl. Dat is niet zo, het is pech dat je het hebt! Migraine is een ziekte. Een ziekte die je leven behoorlijk kan ontregelen.
Het is wel zo dat je er slimmer en minder slim mee om kunt gaan. Met rust, reinheid en regelmaat heb je misschien iets minder last, en met een lege agenda is het altijd minder erg om ziek te zijn.

Laatste nieuws