Trombose

Als je trombose hebt, zit er een bloedstolsel of bloedprop in een van je bloedvaten. Dat bloedvat kan daardoor verstopt raken. Als er bijvoorbeeld een ader in je been wordt afgesloten, kan je been dik, warm en pijnlijk worden en kan het een rode of paarse kleur krijgen. Trombose in een ader noemen we ook wel een veneuze of diep veneuze trombose (DVT).

Medische informatie

Een vraag stellen over Trombose? Er zitten 7 deskundigen voor je klaar.

Bij de Cyberpoli zijn veel deskundigen betrokken die jouw vragen over Trombose kunnen beantwoorden. De meeste deskundigen zijn werkzaam als professional bij een ziekenhuis. Op veel poli's, niet alle, zijn ook ervaringsdeskundigen toegevoegd, waar je vragen aan kunt stellen.

Als het panel er niet uitkomt of als bijvoorbeeld blijkt dat meer onderzoek nodig is, krijg je het advies om contact op te nemen met je huisarts, specialist of je diëtist, zodat zij je situatie kunnen beoordelen.

Stel een vraag Veelgestelde vragen

Interview:
Na een maand moest ik weer leren lopen

Noa (18) kreeg trombose in haar been toen zij op vakantie was op Tenerife. Bij haar bleken verschillende risicofactoren mee te spelen, het pilgebruik, Factor V Leiden en een aangeboren vaatafwijking in het been.

Thema:
Trombose, dat is toch alleen voor ouderen?

ongeloof

Het is vaak niet het eerste waaraan een arts denkt als je met klachten als spierpijn in je arm, hoofdpijn of kramp in je been op het spreekuur verschijnt. Het duurt dan ook meestal een paar dagen voordat de diagnose trombose duidelijk wordt.

Lees verder

Interview:
De hoofdpijn werd steeds erger

intvw_eva

Eva (17) heeft een ernstige sinustrombose (verstopping van een grote ader in de hersenen) doorgemaakt. Aangenomen wordt dat de pil de mogelijke oorzaak van de trombose is. De revalidatiearts en de ergotherapeut hebben haar bij het herstel goed op weg geholpen.

Lees verder

Veelgestelde vraag:
Wanneer wordt meisjes afgeraden de combinatiepil te gebruiken?

Meisjes die eerder trombose hebben doorgemaakt en meisjes die antitrombine III-deficiëntie, proteïne C-deficiëntie of proteïne S-deficiëntie hebben of waarvan een ouder, broer of zus dit heeft, wordt het gebruik van de combinatiepil afgeraden. Hun kans op trombose is veel groter.

Veelgestelde vraag:
Hoe vaak komt trombose bij kinderen voor?

Trombose bij kinderen komt niet vaak voor. In Nederland krijgen ongeveer 350 baby’s en kinderen per jaar trombose of een embolie. Trombose bij kinderen zien we vooral bij te vroeg en pasgeboren baby’s en bij jongeren in de puberteit.

Financiële steun

De Cyberpoli Trombose is mede mogelijk gemaakt door Stichting Theia, een innovatiefonds van Zilveren Kruis en De Trombosestichting Nederland. Waarvoor onze grote dank!
Naar de website

Laatste nieuws