Huilbaby's

Als een baby onder de vijf maanden heel vaak of lang achterelkaar huilt zonder een duidelijke oorzaak, noemen we dit overmatig huilen. Ouders voelen zich hulpeloos, ze hebben vaak alles geprobeerd en niets lijkt te helpen. Om vast te stellen of sprake is van overmatig huilen, is de ervaring van ouders belangrijker dan het precieze aantal huiluren.

Medische informatie

Een vraag stellen over Huilbaby's? Er zitten 12 deskundigen voor je klaar.

Bij de Cyberpoli zijn veel deskundigen betrokken die jouw vragen over Huilbaby's kunnen beantwoorden. De meeste deskundigen zijn werkzaam als professional bij een ziekenhuis. Op veel poli's, niet alle, zijn ook ervaringsdeskundigen toegevoegd, waar je vragen aan kunt stellen.

Als het panel er niet uitkomt of als bijvoorbeeld blijkt dat meer onderzoek nodig is, krijg je het advies om contact op te nemen met je huisarts, specialist of je diëtist, zodat zij je situatie kunnen beoordelen.

Stel een vraag Veelgestelde vragen

Interview:
Meer aandacht voor preventie en betere samenwerking

intvw_inekekarola

Ineke de Kruijff is kinderarts in het Antonius Ziekenhuis en bezig haar promotieonderzoek naar excessief huilen bij baby’s af te ronden. Karola de Graaf is kinderarts in opleiding (aios) in het UMC Utrecht/Wilhelmina Kinderziekenhuis. Zij start binnenkort haar promotieonderzoek.

Lees verder

Huilbaby's - Instructievideo 5 S'en methode

Interview:
Ik liep dag en nacht met haar rond

intvw_elsenilco

Else en Nilco zijn de ouders van Meysa (10 maanden) die overdadig gehuild heeft.

Lees verder

Financiële steun

De Cyberpoli Huilbaby's is financieel mede mogelijk gemaakt door de VriendenLoterij. Waarvoor onze grote dank!
Naar de website

Laatste nieuws

 • Meer over het nieuwe kennisaanbod voor ouders van kinderen met psychische problemen

  Meer over het nieuwe kennisaanbod voor ouders van kinderen met psychische problemen

  Als je kind psychische problemen heeft komt er een hoop op je af. Waar vind je betrouwbare informatie over de klachten of diagnose van je kind? Waar kun je met zorgen en vragen terecht? En hoe pak je de zoektocht naar passende hulp aan?
 • Nieuwe poli Vroeggeboorte

  Nieuwe poli Vroeggeboorte

  Een zwangerschap die tussen de 37 en 42 weken duurt, noemen we een voldragen zwangerschap. Als een zwangerschap minder dan 37 weken duurt, spreken we van een vroeggeboorte of prematuriteit.
 • Wereld Prematurendag

  Wereld Prematurendag

  Ruim 7 procent van de baby’s in Nederland wordt te vroeg geboren. Dat zijn jaarlijks meer dan 11.000 te vroeg geboren baby’s. Een vroeggeboorte heeft enorme impact op de gehele familie. Ieder jaar op 17 november vindt Wereld Prematurendag plaats. Op deze dag vergroten wij de bewustwording rondom vroeggeboorte.