Huilbaby's

Als een baby onder de vijf maanden heel vaak of lang achterelkaar huilt zonder een duidelijke oorzaak, noemen we dit overmatig huilen. Ouders voelen zich hulpeloos, ze hebben vaak alles geprobeerd en niets lijkt te helpen. Om vast te stellen of sprake is van overmatig huilen, is de ervaring van ouders belangrijker dan het precieze aantal huiluren.

Medische informatie

Een vraag stellen over Huilbaby's? Er zitten 12 deskundigen voor je klaar.

Bij de Cyberpoli zijn veel deskundigen betrokken die jouw vragen over Huilbaby's kunnen beantwoorden. De meeste deskundigen zijn werkzaam als professional bij een ziekenhuis. Op veel poli's, niet alle, zijn ook ervaringsdeskundigen toegevoegd, waar je vragen aan kunt stellen.

Als het panel er niet uitkomt of als bijvoorbeeld blijkt dat meer onderzoek nodig is, krijg je het advies om contact op te nemen met je huisarts, specialist of je diëtist, zodat zij je situatie kunnen beoordelen.

Stel een vraag Veelgestelde vragen

Interview:
Meer aandacht voor preventie en betere samenwerking

intvw_inekekarola

Ineke de Kruijff is kinderarts in het Antonius Ziekenhuis en bezig haar promotieonderzoek naar excessief huilen bij baby’s af te ronden. Karola de Graaf is kinderarts in opleiding (aios) in het UMC Utrecht/Wilhelmina Kinderziekenhuis. Zij start binnenkort haar promotieonderzoek.

Lees verder

Huilbaby's - Instructievideo 5 S'en methode

Interview:
Ik liep dag en nacht met haar rond

intvw_elsenilco

Else en Nilco zijn de ouders van Meysa (10 maanden) die overdadig gehuild heeft.

Lees verder

Financiële steun

De Cyberpoli Huilbaby's is financieel mede mogelijk gemaakt door de VriendenLoterij. Waarvoor onze grote dank!
Naar de website

Laatste nieuws

 • Zeldzame bloedziektendag op 1 oktober 2022

  Zeldzame bloedziektendag op 1 oktober 2022

  Op zaterdag 1 oktober 2022 organiseert de Stichting Zeldzame Bloedziekten de eerste Nationale Zeldzame Bloedziektendag aan met als thema “Je bent niet alleen !”
 • Promotie Ineke de Kruijff in de media

  Promotie Ineke de Kruijff in de media

  In maart promoveerde kinderarts Ineke de Kruijff op het onderwerp Huilbaby's. Zij heeft onderzoek gedaan om na te gaan hoeveel stress, angst, depressie en bindingsproblemen ouders van een huilbaby ervaren. Dat promotieonderzoek heeft ook aandacht gehad van de media.
 • Podcast over huibaby's met Carole Lasham

  Podcast over huibaby's met Carole Lasham

  Carole Lasham is geïnterviewd over huilbaby’s en dat kun je beluisteren in een podcast.