pretpark

Nieuwsbericht: Pretparken gebruiken in 2013 vaker beperkingsvriendelijk beleid

Een groot deel van de pretparken, maar ook dierentuinen en musea, heeft al lange tijd een speciaal beleid voor mindervalide bezoekers of bezoekers met speciale (dieet) wensen zoals een glutenvrij dagje uit.

Maar opvallend is dat afgelopen seizoen ook meer rekening werd gehouden met mensen met autisme of ADHD. Door met een Autipas of doktersverklaring aan te tonen dat de bezoeker één van de twee stoornissen heeft, kan de bezoeker voorrang krijgen bij de attractie. Dan mag diegene gebruik maken van een alternatieve ingang. Ook zijn er parken die korting geven op de entreeprijs, ook voor de begeleider.

Toch zijn veel bezoekers met een dergelijke stoornis niet op de hoogte van het speciale deze speciale regels. Dankzij de Autipas bijvoorbeeld krijgt iemand met autisme bij veel parken korting. Nu lopen een heleboel mensen dat mis.”

Op http://www.uitmetkorting.nl/nieuws/dagattracties-steeds-toegankelijker/ kun je er meer over lezen.
Roesjadmin ▪ op 23 oktober 2013

Reageren

Om te reageren moet je eerst inloggen. Geen account voor de Cyberpoli? Maak snel een gratis account aan! Je kunt dan ook meepraten in het forum, vragen stellen aan deskundigen en in contact komen met lotgenoten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties

Laatste nieuws