Symposium X en Y variaties. Diagnostiek en behandeling van ontwikkelingsproblemen op 18 sept.

Door Roesja van Doorn op 2 juni 2015

Dr. Nicole Tartaglia is een vooraanstaand wetenschapper op het gebied van ontwikkelingsrisico’s bij kinderen met XYchromosoom variaties en heeft een jarenlange ervaring en expertise in het bieden van geïntegreerde zorg voor deze groep. Zij is werkzaam aan de Universiteit Colorado in Denver (USA). Wereldwijd is de Extraordinary Kids Clinic in Denver waar zij als kinderarts aan het hoofd staat, toonaangevend op het gebied van de multidisciplinaire aanpak van de behandeling van deze kinderen. Zij komt naar Nederland om haar unieke kennis op dit gebied
te delen.

In Nederland bestaat het Ambulatorium van de Universiteit Leiden, waar gespecialiseerde orthopedagogen en psychologen samenwerken om de zorg te verbeteren voor kinderen met ontwikkelingsproblemen. In de praktijk betekent dit dus dat er meerdere disciplines bij de behandeling van ieder kind betrokken zijn.
Professor Hanna Swaab, hoogleraar op het vakgebied van Neuropedagogiek en Ontwikkelingsstoornissen op de Universiteit Leiden en directeur van het Ambulatorium, heeft daar een uniek spreekuur voor kinderen en volwassenen met een extra X chromosoom opgezet. Zij zal over de ontwikkelingen in Nederland spreken.

Tijdens het symposium wordt daarnaast een overzicht gegeven van de emotionele – en gedragsproblemen
die bij deze kinderen kunnen voorkomen, en hoe we deze beter kunnen begrijpen en behandelen.
Het congres is bedoeld voor ouders en direct betrokkenen, maar daarnaast ook voor professionals.
De ouders en professionals zullen beide hun eigen programma volgen. Hiertoe is een spiegelprogramma
gemaakt.

Inschrijven is nu mogelijk. Voor info zie www.to-mpower.nl.
Wilt u op de hoogte blijven van het congres, stuur dan een e-mail naar info@to-mpower.nl met als onderwerp: Hou me op de hoogte van het Symposium X en Y chromosoom variaties.
Meer informatie is op te vragen bij Leonieke van Zanten 020–6948050.