injecties

Nieuwsbericht: Inenten met BMR vaccin veroorzaakt geen autisme

De laatste tijd wordt er veel gepraat over inenten van kinderen. Sommige ouders zetten zich flink tegen het laten vaccineren af. Het laten inenten van je kind zou namelijk nare bijwerkingen hebben en de kans op autisme verhogen. Maar daar is niet van waar, zo hebben de Deense onderzoekers vastgesteld.

In de landelijke studie werd er naar alle Deense kinderen gekeken die tussen 1999 en 2010 geboren waren; meer dan een half miljoen in totaal. En de onderzoekers vonden geen enkel verband aan tussen het BMR-vaccin en autisme. Het is de grootste studie tot nu toe die opnieuw aantoont dat het BMR-vaccin veilig is.

Ook kinderen die al een verhoogde kans liepen om autisme te ontwikkelen en kinderen met broers of zussen die autisme hadden, werden onderzoht. Maar ook bij deze kinderen werd er geen bewijs gevonden dat het BMR-vaccin het risico op autisme zou verhogen.

Bron: www.scientas.nl
Roesjadmin ▪ op 9 maart 2019

Reageren

Om te reageren moet je eerst inloggen. Geen account voor de Cyberpoli? Maak snel een gratis account aan! Je kunt dan ook meepraten in het forum, vragen stellen aan deskundigen en in contact komen met lotgenoten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties

Laatste nieuws