Avatar

MyrnavanderWees

  • Myrna is deskundige bij de Cyberpoli

Hoi!
Leuk dat je een kijkje neemt op mijn profiel. Ik ben Myrna, 26 jaar en ik ben chronisch ziek. Tot een paar jaar terug zag mijn leven er heel anders uit.

Op mijn 16e is SLE als eerste gediagnosticeerd. Ondanks deze diagnose heb ik toch veel dromen kunnen waar maken. Ik heb psychologie gestudeerd, wat extra aanvullende cursussen en studies gedaan, mijn eigen bedrijf gehad, zelfs een eigen paard gehad (welk meisje wilt dat niet ?).

Helaas ben ik in 2017 nog zieker geworden, en bleek in 2018 dat (door de ziekte van Sjögren) veel organen beschadigd waren en sommigen zelfs uitgevallen. Hierdoor was werken voor mij niet meer mogelijk, en ben ik arbeidsongeschikt geraakt en 100% afgekeurd.

Dit was even een flinke klap, maar na dit te hebben verwerkt ben ik weer opgestaan. Het is belangrijk de tijd te nemen om dingen een plek te geven, maar nog belangrijker om ook weer te kijken hoe je verder kan en moet met de dingen die het leven op je schoot legt.

Nu ben ik fulltime moeder van een leuke hond en dwerghamsters! Doordat ik niet meer alle energie hoef te stoppen in werken, kan ik mijn energie nu richten op de normale dingen in het dagelijks leven; zoals met de hond lopen, even een bakkie doen bij vrienden of familie, naar ziekenhuisafspraken gaan zonder hele dagen te cancelen.

Ik probeer het positief te zien. Er is iets heel belangrijks en waardevols van me afgenomen, maar ik heb er ook iets belangrijks en waardevols voor teruggekregen. Ik kan nu eindelijk de ‘normale’ dingen doen die ik als werkend persoon niet kon door gebrek aan energie.
De kleine simpele dingen, zoals wat later opblijven als mijn vriend er is, zijn nu ineens weer mogelijk. En dat is ook zeker iets waard.

Dus ja, ik heb meerdere ziektes/aandoeningen, maar ik bén ze niet. Ze beschrijven niet wie ik ben, ze geven slechts een naam aan een deel van waar ik mee rond loop. Labels waardoor het soms makkelijker is om iets aan de buitenwereld uit te leggen. Verder veranderd er eigenlijk niks zodra dat label op je voorhoofd geplakt is.


Heb jij vragen over jezelf met betrekking tot je ziekte, heden, toekomst, etc. of heb je juist een vraag over mij?
Je mag ze altijd stellen!

Tot ziens!

MyrnavanderWees's vrienden

Gegevens