Nieuwsbericht: Ontdekking 'allergie-cellen' biedt kansen bij astma

Onderzoekers van het AMC hebben nieuwe cellen gevonden die waarschijnlijk zijn betrokken bij allergische ontstekingen zoals hooikoorts, neusbijholte-ontsteking en astma.

Het bijzondere aan de nieuwe cellen is dat ze vanaf de geboorte aanwezig zijn. De ontdekking opent mogelijk nieuwe wegen om allergische reacties beter te kunnen behandelen.

Volgens onderzoeker prof. dr. Hergen Spits, hoogleraar Celbiologie van het Tytgat instituut in het AMC, was dit celtype al in muizen bekend en is het nu ook in de mens gevonden. "De cellen maken stoffen aan en beïnvloeden het gedrag van andere cellen en ze veroorzaken zo allergische reacties zoals hooikoorts en astma."

De cellen zijn onder andere aangetoond in mensen met neuspoliepen, die vaak een chronische bijholte-ontsteking hebben en niet bij gezonde mensen.
AstmaRoesjadmin ▪ op 29 augustus 2011

Reageren

Om te reageren moet je eerst inloggen. Geen account voor de Cyberpoli? Maak snel een gratis account aan! Je kunt dan ook meepraten in het forum, vragen stellen aan deskundigen en in contact komen met lotgenoten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties

Laatste nieuws