angstvoormedicijnen

Nieuwsbericht: Meer paracetamol leidt tot meer astma

Onderzoekers en longartsen uit het Spaanse Galicië onderzochten 20.000 kinderen en jongeren hierop. Ook keken ze naar andere factoren zoals erfelijkheid en de aanwezigheid van huisdieren.

Baby's die voor hun eerste verjaardag paracetamol hadden ingenomen, hadden dubbel zo veel klachten als normaal, zoals benauwdheid en een piepende ademhaling. Oudere kinderen en jongeren die paracetamol gebruikten, hadden tot wel drie keer zo veel kans op klachten, afhankelijk van de frequentie.

Desondanks raadt Michael Rutgers, de directeur van het Astma Fonds, het gebruik van paracetamol niet ineens af. 'Daar is meer onderzoek voor nodig. Bij twijfel over het effect van medicijnen is het altijd goed om te overleggen met een arts.' Het toedienen van paracetamol is de meest gangbare behandeling van kinderen met koorts.

Bron: de volkskrant
AstmaRoesjadmin ▪ op 8 juli 2012

Reageren

Om te reageren moet je eerst inloggen. Geen account voor de Cyberpoli? Maak snel een gratis account aan! Je kunt dan ook meepraten in het forum, vragen stellen aan deskundigen en in contact komen met lotgenoten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties

Laatste nieuws