Nieuwsbericht: Zelf-gemaakte filmpjes over astma

AMSTERDAM - Op donderdag 10 juni gaan in Utrecht acht bijzondere filmpjes over astma in première. De filmpjes zijn gemaakt door kinderen van vier Utrechtse basisscholen, in samenwerking met het Astma Fonds.

Farah (11 jaar) zit op de Aboe Da’oedschool in Utrecht. Zij maakte een filmpje over schoonmaken en gymles en interviewde een schoolgenoot met astma. Farah: ’Ik vond het leuk om te doen, want ik snap nu meer over astma. Een schone klas is bijvoorbeeld heel belangrijk voor kinderen met astma. En als je een astma-aanval hebt, hoef je niet altijd naar het ziekenhuis. Dat wist ik eerst niet.’

Als klasgenootjes en ouders meer weten over astma, begrijpen ze kinderen met astma beter. En dan kunnen ze beter rekening met hen houden. Beelden vertellen vaak meer dan woorden. Daarom is gekozen voor filmpjes.

Lees hier het volledige bericht.

Bron: de Telegraaf
AstmaSjouke ▪ op 15 juni 2010

Reageren

Om te reageren moet je eerst inloggen. Geen account voor de Cyberpoli? Maak snel een gratis account aan! Je kunt dan ook meepraten in het forum, vragen stellen aan deskundigen en in contact komen met lotgenoten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties

Laatste nieuws