Astmacentrum Davos gaat verhuizen

Door Roesja van Doorn op 2 oktober 2013

Het Nederlands Astmacentrum Davos (NAD, onderdeel van Merem Behandelcentra) behandelt kinderen en volwassenen met moeilijk behandelbaar (allergisch) astma succesvol in Davos, Zwitserland. Om betere zorg te kunnen geven, heeft het NAD besloten eind 2014 te verhuizen naar de Zürcher Höhenklinik Clavadel in Davos. Het is een heel goed Zwitsers ziekenhuis voor onder andere longrevalidatie.

De Zürcher Höhenklinik Clavadel ligt op 1679 meter waardoor de gunstige klimaatomstandigheden voor de astmapatiënten door de komende verhuizing dezelfde blijft als bij de huidige locatie van het NAD. Hierdoor kunnen patiënten van het NAD letterlijk op adem komen.

De nieuwe vleugel in het ziekenhuis bestaat uit drie etages waarin vooral patiëntenkamers worden gemaakt. De begane grond wordt voor de behandeling van kinderen ingericht. Door de samenwerking met het ziekenhuis en de mogelijkheid tot het gebruik van verschillende faciliteiten (o.a. fitnesszaal, sportzaal en zwembad) kan het NAD optimale zorg blijven bieden.

Merem Behandelcentra wordt gevormd door het Nederlands Astmacentrum Davos, Behandelcentrum Heideheuvel en Revalidatiecentrum De Trappenberg.

bron: de Zorgkrant