Nieuwsbericht: Hoe minder last van astma, hoe minder last van depressie en angst

Er zijn veel onderzoeken gedaan en daaruit blijkt dat kinderen met astma vaker last hebben van angsten en depressie dan kinderen zonder astma. Maar waar komt dat nou door? Met het nieuwe Zwolse onderzoek is aangetoond dat angst- en depressieklachten vooral samenhangen met de mate van hoe het astma onder controle is; hoe meer een kind last heeft van astma, des te groter de kans op angst en depressie.

Het Amalia kindercentrum van Isala werkt nu sinds 10 jaar met een team van kinderartsen en kinder(long)verpleegkundigen om kinderen met astma en hun ouders zo te begeleiden dat de kinderen een normaal leven kunnen leiden, met zo weinig mogelijk last van hun astma.

Anxiety, depression and self-esteem in children with well-controlled asthma: case–control study. Sarah L. Letritre, Eric P. de Groot, Eelco Draaisma en Paul Brand
(Bron: Archives of Disease in Childhood2013-305396).

Bron: www.medicalfacts.nl
AstmaRoesjadmin ▪ op 2 juni 2014

Reageren

Om te reageren moet je eerst inloggen. Geen account voor de Cyberpoli? Maak snel een gratis account aan! Je kunt dan ook meepraten in het forum, vragen stellen aan deskundigen en in contact komen met lotgenoten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties

Laatste nieuws