otter

Nieuwsbericht: Otter leert leven met astma

De zeeotter Mishka is grootgebracht door dierenverzorgers in het Alaska SeaLife Centre, waar ze als jonkie de fles kreeg.

De kleine otter Mishka steekt haar neus in een inhalator
Het leven van de zeeotter Mishka is niet altijd gemakkelijk geweest. Als jonge otter kwam ze vast te zitten in een net in een afgelegen dorp in Alaska, waarna ze werd grootgebracht door dierenverzorgers. En toen kreeg ze ook nog astma, een ziekte die nooit eerder bij otters is vastgesteld.
Gelukkig heeft Mishka leren leven met haar aandoening. Ze is er namelijk in getraind haar neus in een inhalator te steken, zodat ze het medicijn dat daarin zit twee keer per dag kan inademen – net zoals mensen met astma dat doen.

Otter kreeg problemen in de stad
Mishka bracht haar jeugd door tussen dierenverzorgers in het Alaska SeaLife Centre. Hier kreeg ze haar naam, die 'beertje' betekent in het Russisch, en ontwikkelde ze de gewoonte om op haar staart te sabbelen als ze moet slapen.
Toen de in de steek gelaten jonge otter echter groot genoeg werd om te verhuizen naar een aquarium in de grote stad Seattle, kreeg ze last van ademhalingsmoeilijkheden. Voor zover bekend is Mishka de eerste zeeotter met astma – een aandoening die elk dier met longen kan treffen en onder andere voorkomt bij katten en paarden.
Dierenartsen denken dat Mishka's astma mogelijk is veroorzaakt door de rook van bosbranden die in de lucht hing toen de otter in Seattle aankwam.

Bron: Wetenschap in Beeld
AstmaRoesjadmin ▪ op 6 oktober 2015

Reageren

Om te reageren moet je eerst inloggen. Geen account voor de Cyberpoli? Maak snel een gratis account aan! Je kunt dan ook meepraten in het forum, vragen stellen aan deskundigen en in contact komen met lotgenoten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties

Laatste nieuws