Nieuwe app... Astmaatje

Door Roesja van Doorn op 28 november 2017

astmaatje_app App Astmaatje is ontwikkeld voor alle jongeren tussen 12 en 17 jaar met astma. Bijzonder is dat jongeren zelf hebben meegedacht bij de ontwikkeling van de app.
Zo wilden de jongeren zelf graag via de app een berichtje kunnen sturen naar de arts als het wat minder gaat. En dan het liefst snel een reactie terug van hun arts of verpleegkundige. Maar ook een overzicht van al je medicatie inzien en tips & tricks over wat je zelf kunt doen om je klachten te verminderen. Die wensen zijn verwerkt in de app.

De app Astmaatje vergroot inzicht in je eigen ziekte bijvoorbeeld doordat je samen met je zorgverlener een actieplan in kan vullen over wat te doen bij een astma-aanval. Bovendien past Astmaatje goed bij de doelgroep 12-17 jaar. “Je telefoon heb je altijd bij je” aldus een van de jongeren.
Ook heeft de app veel informatie over astma en kan de app gekoppeld worden aan de digitale poli Luchtbrug.

De Luchtbrug biedt zorgverleners de mogelijkheid om jongeren met astma op afstand te begeleiden. Als de jongere via zijn zorgverlener is aangesloten bij Luchtbrug.nl dan is via Astmaatje ook het zorgplan beschikbaar en kunnen er vragen gesteld worden aan de zorgverlener. Het voordeel hiervan is dat jongeren minder vaak naar het ziekenhuis hoeven.

App Astmaatje is gratis te downloaden in de Apple store en via Google Play.