Nieuwsbericht: Achtbaan tegen astma?

achtbaan In Amerika worden ieder jaar Ig-Nobelprijzen uitgereikt. Dat zijn prijzen voor onderzoek waar je in eerste instantie om moet lachen, maar je ook aan het denken zet.

Twee Nederlanders kregen de prijs. Simon Rietveld en Ilja van Beest onderzochten het effect van een rit in de achtbaan op astma-patiënten. De Nederlanders ontdekten dat de patiënten door de stress aan het begin van de rit denken dat ze een astma-aanval hebben terwijl dat niet zo is.

Ilja vertelt dat de opwinding van een kermisattractie de benauwdheid kan onderdrukken. "We hebben mensen op de kermis op de Dam rondjes laten rijden in een achtbaan. Daarbij zagen we dat mensen negatief gestresst zijn voor ze de achtbaan ingaan.
In feite denken de proefpersonen dat ze last van hun longen hebben, terwijl er daar niets mis mee is. "Wanneer ze de achtbaan uitkomen, zijn ze heel erg blij, juist positief gestresst. Terwijl dan 39 procent van de mensen meer dan 10 procent longreductie heeft".

Bron: NOS
AstmaRoesja ▪ op 3 oktober 2010

Reageren

Om te reageren moet je eerst inloggen. Geen account voor de Cyberpoli? Maak snel een gratis account aan! Je kunt dan ook meepraten in het forum, vragen stellen aan deskundigen en in contact komen met lotgenoten.

Reacties

  • Avatar van sammii1998
    sammii1998 op 8 oktober 2010
    mag ik er ook een keer in
    mischien word mijn astma dan minder.

Laatste nieuws