Pollenalarm op het internet !

Door Sjouke op 13 april 2010

NIJMEGEN - Mensen die last hebben van hooikoorts kunnen op internet vanaf deze week niet alleen een pollenwaarschuwing vinden, maar ook een plaatje van planten die op dat moment de niesbuien, loopneuzen en tranende ogen veroorzaken. Momenteel zijn bloeiende berkenbomen de grote boosdoeners.

De pagina pollennieuws.nl wordt bijgehouden door biologen van de Radboud Universiteit in Nijmegen. Er bestaan al veel meer online waarschuwingen voor hooikoorts, maar uit onderzoek bleek dat veel allergiepatiënten geen idee hebben hoe de 'pollenplanten' er uit zien. Nu de overlastveroorzakers bij de waarschuwing staan afgebeeld, weten mensen die gevoelig zijn voor hooikoorts waar ze uit de buurt moeten blijven, aldus de bedenkers van de site.

Pollen ofwel stuifmeelkorrels zweven door de lucht en veroorzaken hooikoortsklachten bij mensen die daar gevoelig voor zijn. Ongeveer twee miljoen Nederlanders hebben last van hooikoorts. Zeker de helft van hen weet niet hoe 'pollenplanten' er uit zien, aldus de universiteit.

Het pollenseizoen begint doorgaans eind februari en loopt tot in september. Hooikoortspatiënten hebben meestal van de ene bloeiende plant meer last dan van de andere.

(Bron: telegraaf.nl)