Kies hier aan wie je jouw vraag wilt stellen.

  • 2
  • 3
  • 4

Heb je al bij de veelgestelde vragen gekeken? Veel vragen worden daar al beantwoord! Veelgestelde vragen

Kies de deskundige die het meeste aansluit bij jouw vraag.

avatar

Marc Benninga

Kinderarts

Ik ben Marc Benninga, kinderarts maag-darm-leverziekten in het Emmakinderziekenhuis in het Amsterdam UMC. Ik ben vader van 3 kinderen. Mijn hobbies zijn lezen, sporten, padellen, golfen, en sport kijken. Als kinderarts maag-darm-leverziekten houd ik me bezig met de behandeling van o.a. chronische buikpijnklachten. Ongeveer 10-20% van schoolgaande kinderen hebben deze klachten en is de belangrijkste reden voor kinderen om niet naar school te gaan. Om vragen zo goed mogelijk te kunnen beantwoorden doen we veel wetenschappelijk onderzoek, bijvoorbeeld over hoe je chronische buikpijn moet diagnosticeren en hoe je deze klachten zou kunnen behandelen. Je hebt er vast vragen over, die ik via de cyberpoli zal proberen te beantwoorden! Zo heb je misschien vragen over het nut van een dieet, en heb je wel eens gehoord over hypnotherapie, maar weet je niet precies wat dat is en of er medicijnen bestaan die je bij buikpijn zou kunnen gebruiken.

Stel je vraag aan Marc Benninga

avatar

Klaartje de Bruijn

Huisarts

Ik ben Klaartje de Bruijn, huisarts in opleiding aan het Amsterdam UMC. Ik ben geboren en getogen in de bollenstreek, in Hillegom. In mijn vrije tijd geniet ik van sporten: skiën, kitesurfen, wielrennen, tennis en in het bijzonder hockeyen. Mijn studie Geneeskunde heb ik in Groningen volbracht. Vervolgens ben ik in Amsterdam gestart met promotieonderzoek op de afdeling kindermaag-darm-leverziekten in het Emma Kinderziekenhuis. Onder begeleiding van Marc Benninga, Arine Vlieger en Merit Tabbers deed ik onderzoek naar het verbeteren van de behandeling van kinderen met functionele buikpijn. Ook heb ik enkele jaren gewerkt op de poeppoli in het Amsterdam UMC, locatie AMC. Zowel tijdens mijn onderzoek, als ook op de poeppoli heb ik veel kinderen gezien met buikpijn. Buikpijn bij kinderen komt heel vaak voor: 1 op de 10 kinderen heeft er regelmatig last van. Je hebt hier vast af en toe een vraag over. Stel ze gerust en dan zullen mijn collega’s en ik proberen die zo goed mogelijk te beantwoorden!

Stel je vraag aan Klaartje de Bruijn

avatar

Arine Vlieger

Kinderarts

Hallo, mijn naam is Arine Vlieger en ik werk als kinderarts in het St Antonius ziekenhuis in Utrecht en Nieuwegein. Op mijn spreekuur zie ik vooral kinderen met darmklachten, zoals chronische buikpijn of chronische misselijkheid. Ik vind het leuk om met kinderen en hun ouders uit te zoeken waar de klachten vandaan komen en ook hoe we die het beste kunnen behandelen. Er bestaan voor deze klachten namelijk veel verschillende behandelingen. Samen met een aantal andere dokters doe ik ook graag onderzoek. Al heel wat jaren kijken we hoe we kinderen met langdurige buikpijn of misselijkheid nog beter kunnen helpen. We onderzoeken welke medicijnen het beste werken, maar ook hoe effectief bijvoorbeeld bepaalde diëten zijn of psychologische behandelingen, zoals medische hypnose. Naast mijn werk als kinderarts geef ik ook graag les aan dokters, verpleegkundigen en psychologen over buikpijn en hypnose. Daarnaast hou ik van lange wandelingen in het bos met mijn hond.

Stel je vraag aan Arine Vlieger

avatar

Carin Bunkers

Verpleegkundig specialist

Ik ben Carin Bunkers en ik werk als verpleegkundig specialist bij de kinder maag-darm-lever ziekten in het St. Antonius ziekenhuis in Nieuwegein en Utrecht. Ik ben moeder van 3 kinderen die allemaal chronische buikpijn hebben gehad. Dat is extra motivatie om andere kinderen met deze klachten te willen helpen. Op de kinderpoli zie ik wekelijks kinderen met chronische buikklachten. Chronische buikklachten komen veel voor. Bij de meeste kinderen worden de buikklachten niet veroorzaakt door ziekte maar door overgevoelige darmen of een overgevoelige maag. Ik vind het heel belangrijk om ervoor te zorgen dat aan het einde van het consult kinderen en ouders beter begrijpen wat er met het kind aan de hand is. Daarnaast zoeken we samen naar een passend oplossing voor de buikklachten. Voor het ene kind kunnen dat medicijnen zijn, voor het andere kind hypnotherapie. Wist je dat 70-80% van de kinderen met chronische buikklachten heel erg opknapt met hypnotherapie en bij een deel van de kinderen zijn de klachten helemaal over. Daarnaast heb ik 1 dag per week spreekuur voor medische hypnose voor kinderen met functionele buikpijn of functionele misselijkheid. Om beter te leren hoe we kinderen met chronische buikpijn kunnen helpen doe ik zelf ook onderzoek. Tenslotte vind ik het heel leuk om les te geven over chronische buikpijn, hypnotherapie en positief taalgebruik. Wil je meer weten stel dan gerust je vraag via de cyberpoli.

Stel je vraag aan Carin Bunkers

avatar

Emma van Elburg

Ervaringsdeskundige

Hallo! Mijn naam is Emma, ik ben 21 jaar en ik heb al 10 jaar functionele buikpijn. Nadat ik ziek was geweest is mijn pijnalarm niet meer uit gegaan. Ik heb drie maanden thuis gezeten zonder naar school te gaan. Nadat ik bij de kinderarts was geweest bleek dat ik functionele buikpijn had. Ik heb hypnotherapie gedaan, wat ik heel erg behulpzaam vond, en hierdoor gaat het veel beter met mij. Heb je vragen over functionele buikpijn of hypnotherapie? Stuur mij een vraag of berichtje!

Stel je vraag aan Emma van Elburg