Kies hier aan wie je jouw vraag wilt stellen.

  • 2
  • 3
  • 4

Heb je al bij de veelgestelde vragen gekeken? Veel vragen worden daar al beantwoord! Veelgestelde vragen

Kies de deskundige die het meeste aansluit bij jouw vraag.

avatar

Mark Van der Gaag

Hoogleraar, klinisch psycholoog en psychotherapeut

Ik ben Mark van der Gaag. Op dit moment ben ik gepensioneerd klinisch psycholoog en psychotherapeut. Ik ben nog actief als bijzonder hoogleraar Klinische Psychologie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam om promoties van jonge collega's af te ronden. Mijn hele werkende leven ben ik behandelaar en wetenschappelijk onderzoeker geweest. Mijn expertise ligt bij mensen met tamelijk ernstige psychische problemen, zoals psychosen. Mensen die daar hinder van ondervinden ervaren allerlei controleverlies over gedachten en waarnemingen en zijn bang dat anderen hen kwaad willen doen. Het laatste decennium ben ik vooral actief geweest bij jonge mensen met beginnende psychische problemen en zeer bijzondere ervaringen met het doel om te voorkomen dat het ernstiger wordt en te zorgen dat het normale leven niet onderbroken wordt door langdurige psychiatrische behandelingen.

Stel je vraag aan Mark Van der Gaag

avatar

Daniek ten Wolde

Kinder- en jeugdpsychiater

Mijn naam is Daniek ten Wolde en ik werk als kinder- en jeugdpsychiater bij Karakter. In mijn vrije tijd speel ik basketbal, ben ik voetbalfan, houd ik van lezen en reis ik graag. Als kinder- en jeugdpsychiater zie ik veel kinderen met een autisme spectrum stoornis maar ook met bijvoorbeeld ADHD of andere problematiek. Samen met mijn collega's kijk ik hoe we het gedrag van een kind/jongere beter kunnen leren begrijpen en hoe we een kind/ jongere en ouders kunnen helpen met de vragen die zij hebben. Kinderen met een autisme spectrum stoornis gedragen zich vaak anders, wat moeilijkheden kan geven in het dagelijks leven. Soms kan medicatie hier in ondersteunen, bijvoorbeeld als je moeilijk om kunt gaan met veranderingen, last hebt van prikkels (geluiden, drukte), snel boos wordt of het concentreren op school moeilijk is. Als je vragen hebt over autisme of bijvoorbeeld medicatie bij autisme, dan kan je die hier stellen. Kinderen en jongeren met bijvoorbeeld een autisme spectrum stoornis, maar ook kinderen zonder een psychiatrische diagnose, kunnen stemmen horen of bijzondere belevingen hebben. Soms kan zich dit zich ontwikkelen tot een psychose, maar ook in de normale ontwikkeling van een kind kunnen deze ervaringen voorbijkomen. Als je hier vragen over hebt, kunt je ze aan mij stellen.

Stel je vraag aan Daniek ten Wolde

avatar

Wim Veling

Psychiater

Ik ben Wim Veling, psychiater bij het UMC Groningen. Ik werk met jongeren die een psychose hebben of bijzondere ervaringen. We kijken met ons team niet alleen naar psychische klachten, maar willen helpen bij positieve ontwikkeling. Daar betrekken we als het kan familie, vrienden, school en/of werk bij. Altijd op zoek naar mogelijkheden en hoop.

Stel je vraag aan Wim Veling