Wat voor speciale dag is het vandaag??

Door Roesja van Doorn op 31 januari 2020

speciale_dag Nieuwjaarsdag.. Kerstmis, de feestdagen zijn weer geweest. De voorleesdagen zijn net voorbij en binnenkort is het weer Valentijnsdag! En natuurlijk kent iedereen Dierendag, Moederdag en de Boekenweek.
Weet je dat er in het jaar bijna iedere dag wel iets speciaals is? Dat doen organisaties om extra aandacht op een onderwerp te vestigen. Want wist je dat 3 februari de week van het oorsuizen start? Of dat 7 februari het Warme truiendag is? En zondag 2 februari is het Girlsday! Dan kun je gezellig iets speciaals met je vriendinnen doen.
Maar er wordt ook aandacht gevraagd voor hele serieuze zaken zoals op 15 februari de Wereldkinderkankerdag of op 29 februari de zeldzame ziektendag. Er zijn heel veel dagen waarop aandacht gevraagd wordt voor diverse ziekten. Goede momenten om dan extra aandacht aan de bekendheid te besteden.

Naast deze serieuze dagen, zijn er ook nog een heleboel gekke dagen, want weet jij wanneer de Modderdag is? Of de Prokkelweek,(en wat doe je dan??) de Linkshandigendag of de nationale Poepdag? Zoek ze maar eens op.

Wat voor dag zou jij nog willen vieren? We zijn benieuwd!