Een glutenvrije kerst

Door Website beheerder op 16 december 2010

cyberkerstkokOmdat Sinterklaas samen met zijn pieten en pepernoten het land weer uit is, vonden we het tijd voor nieuw glutenvrij snoepgoed. Aangezien kerst voor de deur staat, hebben we de Cyberpoli-kok op pad gestuurd voor een lekker kerstrecept. Hij kwam terug met glutenvrije kerstkransjes en ze zijn erg lekker!

Dus nu aan jullie de eer om deze koekjes te maken! Laat je wel weten of ze lekker waren?

Ingrediënten
200 gram glutenvrij meel
135 gram boter
115 gram witte basterdsuiker
1 theelepel wijnsteenbakpoeder
55 gram suiker of amandelschaafsel
Klein beetje zout
1 ei

Kookgerei
Bakpapier
Mes of koekbakvormpjes
Kom
Oven
Kwast of lepel (iets om te smeren)

Hoe maak je dat klaar?!

1. Breek het ei open en kluts het tot een geel geheel.

2. Pulk het stuk boter tot kleine stukjes in een grote kom. Meng vervolgens de glutenvrije meel, de basterdsuiker, het bakpoeder, een klein beetje zout en de helft van het ei. Nu moet je alles goed kneden tot een grote bal. Zorg ervoor dat alles goed mengt en dat de bal één geheel wordt. Zet de kom met de bal vijf minuutjes in de koelkast.

3. Rol het deeg op een schoon oppervlak. Eventueel kun je er nog bakpapier onder leggen. (Makkelijk met in de oven zetten) Maak er een plak van, van ongeveer een halve centimeter.

4. Wees creatief, geef de koekjes de vorm die je wilt. Let wel er wel op dat je ze niet te dun maakt, dan gaan ze snel kapot! Je kunt dit doen met koekbakvormpjes, maar bijvoorbeeld ook met een mes.

5. Bestrijk je koekjes met de andere helft van het ei. Dit kun je het makkelijkst doen met een kwastje. Heb je geen kwastje? Je kunt ook je vingers gebruiken! Strooi vervolgens de suiker of amandelschaafsel over je koekjes.

6. Leg je koekjes op een bakplaat met bakpapier. Bak je koekjes 15 minuten op 155 graden in de oven. Dan moeten ze mooi bruin zijn.

7. Laat de koekjes even afkoelen en vervolgens kan het eetfestijn beginnen.