Links

Links naar andere websites over diabetes.

Diabetes Vereniging Nederland
Zeer uitgebreide en informatieve site van de Diabetes Vereniging Nederland (DVN). De grootste patiëntenvereniging voor mensen met diabetes.

Sugar (DVN)
De site van de DVN voor en over jongeren met diabetes. Een leuke informatieve site met veel aandacht voor persoonlijke verhalen, handige tips, antwoorden op vragen, recepten, een chatroom en nog veel meer.

Sugarkids (DVN)
Site van de DVN voor kinderen tot een jaar of 12 met diabetes. Met verhalen, spelletjes, tips voor school, spreekbeurten en nog veel meer.

Fitkids
Fitnessen, sporten en bewegen voor kinderen met een chronische ziekte of beperking, onder professionele begeleiding.

de Nederlandse Diabetes Federatie
Site van de Nederlandse Diabetes Federatie (NDF). Vooral veel informatie over het werk van de NDF.


Diabetes Startpagina
De diabetes startpagina, een uitgebreide verzameling diabeteslinks.

Novonordisk
Voor brochures en informatie over diabetes. Site van de fabrikant Novo Nordisk, een commerciële aanbieder van diabetesproducten.

Becton Dickinson
Ook via de site Becton Dickinson zijn veel handige en informatieve folders verkrijgbaar.

Diabetes.nl
Een uitgebreide site over diabetes.

Diabetesplein
Helder opgezette site over diabetes

Type3
Columns over het samenleven met een partner die diabetes heeft. Er komen geen nieuwe columns meer op, maar de oude zijn erg leuk om te lezen.

jdrf.nl
JDRF is een organisatie met een missie: Type 1 Diabetes de wereld uit helpen. JDRF initieert, stimuleert en financiert wetenschappelijk onderzoek
naar Type 1 Diabetes (T1D). Het uiteindelijke doel van JDRF is een wereld zonder T1D, zodat Type één verandert in Type géén.
Op de website kun je veel lezen over onderzoeken en activiteiten.

Diabeter
Op deze website van Diabeter, vind je heel veel informatie over diabetes. Diabeter is hét behandelcentrum voor type 1 diabetes. Je kunt informatie lezen en filmpjes bekijken.