Kies hier aan wie je jouw vraag wilt stellen.

  • 2
  • 3
  • 4

Heb je al bij de veelgestelde vragen gekeken? Veel vragen worden daar al beantwoord! Veelgestelde vragen

Kies de deskundige die het meeste aansluit bij jouw vraag.

avatar

Olivier Weijer

kinderarts

Hai, ik ben Olivier Weijer en ben kinderarts op de poli kindergeneeskunde van het Amsterdam UMC locatie Louwesweg. Mijn aandachtsgebieden zijn luchtwegproblemen en allergieën bij kinderen en diabetes. Sommige kinderen hebben geregeld last van hun luchtwegen en soms worden deze klachten veroorzaakt of verergerd door allergieën. Het is mijn taak om er dan achter te komen wat er allemaal een rol speelt. Dit is vaak best een uitdaging. Ook zijn er kinderen die klachten krijgen na het eten van bepaalde dingen, ook dit is soms net als een moeilijke puzzel en heb ik de hulp hard nodig van de kinderen zelf en de ouders om te achterhalen wie en wat de boosdoener is. Naast het aandachtsgebied astma ben ik ben ik op de locatie Louwesweg samen met een collega ook verantwoordelijk voor de [b]diabeteszorg[/b] voor kinderen en jongeren. Vragen over astma en diabetes kun je kun je aan mij stellen.

Stel je vraag aan Olivier Weijer

avatar

Roesja van Doorn

orthopedagoog

Ik ben een orthopedagoog. Dat is een mooie naam voor iemand die veel van de ontwikkeling van kinderen en opvoeding weet. Zelf heb ik geen coeliakie, diabetes of IBD, maar ik begrijp uit vele gesprekken die ik met kinderen en jongeren heb gehad voor onderzoek en door erover te lezen wel wat het is om chronisch ziek te zijn. Ik ben ook de coördinator van de cyberpoli. Dat betekent vooral veel dingen regelen voor de cyberpoli. Je kunt mij mailen over van alles. Over leuke dingen, maar ook over minder leuke dingen. Samen kunnen we over van alles praten. Laat me maar weten hoe het met je gaat!

Stel je vraag aan Roesja van Doorn

avatar

Charlotte

Ervaringsdeskundige

Hallo! Ik ben Charlotte. Ik heb sinds mijn 2e jaar diabetes. Toen ik twee jaar oud was begon ik met het spuiten met de pen. (mijn ouders eigenlijk.) Net voor mijn 12e ging ik over op de pomp. De pomp had ik tot 2 maanden na mijn 17e verjaardag. Toen ben ik dus weer over gegaan op het spuiten. En nu sinds een half jaar ben ik weer aan de pomp. Mijn suikers zijn nu nog aardig onstabiel. Helaas, want met de pomp zou het een stuk beter moeten gaan. Ik doe mijn best en ga er helemaal voor, alleen mijn lichaam werkt nu totaal niet mee. Wat ik verder in het dagelijks leven doe: Ik ben afgelopen september geslaagd voor MBO-4 mode filiaal manager. Ik was van plan daarna door te gaan naar het HBO, maar helaas is dat niet gelukt. Voor 1 september moest ik geslaagd zijn en ik was 5 september geslaagd. Nu werk ik alweer iets langer dan een half jaar in een kledingzaak. Dat was mijn plan als tussen jaar. Maar tot mijn grote verbazing heb ik het geluk gehad om door te mogen groeien binnen het bedrijf waar ik nu werk. Dus nu werk ik sinds kort als filiaal manager. Ik sport ook, dat vind ik erg leuk. Zo doe ik dan aan spinning/wielrennen en aan krachttraining. Snowboarden en skiën kan ik ook. Vaak ben ik ook bezig met mijn creativiteit. Ik maak af en toe pomp hoesjes, pimp kleding en teken/schilder heel graag. Ook besteed ik afgelopen tijd meer tijd met vriendinnen. Ik ga vaak uit in Amsterdam, ga naar grote feesten in HMH, ga naar de bioscoop, heb gezellig meiden avonden… En er wordt af en toe ge-datet. Ik ben erg open tegen over anderen over mijn diabetes. Meestal vertel ik anderen vrij snel dat ik diabetes heb. Dat vind ik prettig en ook erg belangrijk. Er zal niet snel wat gebeuren, maar stel je voor…. Dan is mijn omgeving toch op de hoogte. Heb je vragen of ben je nieuwsgierig naar mijn ervaring? Of wil je gewoon gezellig kletsen? Dan hoop ik graag een bericht van je te ontvangen!!

Stel je vraag aan Charlotte

avatar

Desiree Eijndhoven

Ervaringsdeskundige

Hallo iedereen Mijn naam is Desirée. Ik heb nu al 12 jaar diabetes, ik heb nu een pomp maar ik heb eerst gespoten. Mijn hobby´s zijn: netflixen, zingen, af en toe eens uitgaan en gezelligheid samen met vrienden en familie. Op dit moment ben ik bezig met opleiding tot gespecialiseerd pedagogisch medewerker mbo niveau 4. Ik ben altijd positief en als je een vraag hebt, stel die gerust ik probeer zo snel mogelijk te reageren! groetjes Desirée

Stel je vraag aan Desiree Eijndhoven

avatar

Bernadette Leemborg

Diëtiste

Mijn naam is Bernadette Leemborg en ik ben diëtist en sport diëtiste. Ik ben getrouwd en we hebben 3 kinderen, een zoon en twee dochters. Sinds 2000 ben ik werkzaam als diëtiste en in 2012 ben ik mijn eigen diëtistenpraktijk gestart in de regio Den Haag/ Leiden. Ik begeleid in de praktijk kinderen en volwassenen met verschillende ziektebeelden, zo ook kinderen met coeliakie en diabetes. Beide ziektebeelden komen ook in mijn familie voor. Als diëtiste ben ik aangesloten bij de coeliakie vereniging om patiënten met coeliakie zo goed mogelijk te kunnen begeleiden en op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen van Coeliakie. Daarnaast heb ik dit jaar een extra opleiding (post HBO) voeding en diabetes afgerond. Op deze manier probeer ik mij te specialiseren en nog beter in te spelen op de veranderingen op dit gebied. Ik wil je graag helpen bij je vragen over coeliakie of diabetes.

Stel je vraag aan Bernadette Leemborg

avatar

Yves Liem

Ziekenhuisapotheker

Ik ben Yves Liem, ziekenhuisapotheker-klinisch farmacoloog in het Wilhelmina Kinderziekenhuis, UMC Utrecht, in Utrecht. Voor alle vragen over geneesmiddelen bij kinderen kunnen (kinder)artsen, verpleegkundigen en andere zorgprofessionals in het Wilhelmina Kinderziekenhuis bij mij terecht. Zo gaat het lichaam anders om met geneesmiddelen bij kinderen en kunnen bepaalde geneesmiddelen bij kinderen anders werken dan bij volwassenen…kinderen zijn geen kleine volwassenen! Ik vind het belangrijk dat patiënten mij ook vragen over geneesmiddelen kunnen stellen…ik kijk daarom uit naar jullie vragen via de cyberpoli. Je kunt me vragen stellen over de werking of bijwerkingen van geneesmiddelen en hoe je een geneesmiddel het beste kunt innemen. Vragen over de verkrijgbaarheid van een bepaald middel of over de vergoeding kan je beter aan je eigen apotheek stellen. Voor vragen over de behandeling, die je van je dokter krijgt en de geneesmiddelen, die hij of zij voorschrijft, moet je altijd contact opnemen met je eigen dokter. Tot slot nog iets over mijzelf: ik ben getrouwd en heb drie zoons. Naast mijn werk heb ik gelukkig ook andere leuke bezigheden, zoals sporten, lezen en muziek luisteren (voornamelijk jazz).

Stel je vraag aan Yves Liem

avatar

Aline Kalisvaart

Medisch pedagogisch zorgverlener

Hallo Mijn naam is Aline Kalisvaart. Ik ben medisch pedagogisch zorgverlener in het Wilhelmina Kinderziekenhuis, UMC Utrecht. Naast mijn werk in het ziekenhuis besteed ik mijn vrije tijd in mijn tuin, ga ik naar de stad en de schouwburg. Zelf maak ik ook beelden van steen. Ik ben moeder van drie kinderen, maar die zorgen al voor zichzelf. In het WKZ zorg ik er met mijn collega pedagogisch medewerkers en andere medewerkers samen voor dat een ziekenhuisbezoek of opname voor kinderen zo prettig mogelijk verloopt. Maar ook denken we bijvoorbeeld met kinderen en ouders mee hoe het is om een ziekte te hebben, geven tips over thuis medicijnen nemen of hoe je aan anderen vertelt wat jouw ziekte inhoudt. Wat we daarvoor doen is: • Eerlijke en begrijpelijke informatie geven over wat er gaat gebeuren • Voorbereiding en/of begeleiding bieden bij medische ingrepen • Met elkaar zoeken naar wat kinderen en ouders kan helpen tijdens het ziekenhuisverblijf en daarna • Zorgen voor een veilige en vertrouwde omgeving in het ziekenhuis • Zorg afstemmen op het individuele kind en zijn situatie • Rekening houden met broertjes en zusjes • Spel en ontspanning bieden • Met kinderen en ouders nadenken over de invloed van de ziekte en de behandeling op het leven van kinderen, ouders en gezinnen. Dus als jullie vragen hebben over een van genoemde punten dan denk ik graag met jullie mee. Want samen kom je verder dan alleen!!!

Stel je vraag aan Aline Kalisvaart

avatar

Sanaa Bouras - El Mallali

Diabetes diëtisten

Hoi, Mijn naam is Sanaa en ik ben diëtist in het VU medisch centrum in Amsterdam. Daar begeleid ik zowel kinderen als volwassenen met diabetes. Daarnaast heb ik een eigen praktijk, waar ik mensen zie met allerlei voedingsvragen. Zelf heb ik op latere leeftijd diabetes type 1 gekregen. Ik besefte toen dat voeding een grote invloed heeft op je bloedsuikerspiegel. Omdat ik dit erg interessant vond en omdat ik van lekker eten hou, besloot ik mij hier meer in te verdiepen en heb ik er mijn beroep van gemaakt. Met veel plezier deel ik mijn kennis en ervaring met kinderen, jongeren en ouders van kinderen met diabetes. Wat ik vooral wil laten zien, is dat je ook bij een leven met diabetes, nog steeds kan genieten van lekker eten. Bij een leven met diabetes heb je bijna dagelijks wel te maken met onverwachte situaties waarbij voeding een rol speelt, zoals een traktatie, tijdens een feestje, op vakantie, bij beweging of bij het hebben van een hypo of hyper. Kennis over voeding en welk effect het kan hebben op je bloedsuikerspiegel, zouden je hierbij kunnen helpen om een keuze te maken. Graag denk ik met je mee in zulke situaties, om deze keuze wat makkelijker te maken. In leef samen met mijn man en zoontje in Amsterdam. In mijn vrije tijd hou ik ervan om te reizen, lezen, tekenen en lekker te eten. Heb je een vraag of wil je tips over alles wat met voeding en diabetes te maken heeft? Laat het me weten!

Stel je vraag aan Sanaa Bouras - El Mallali

avatar

Irma Peek

onderwijsconsulent

Mijn naam is Irma Peek, ik ben consulent onderwijsondersteuning zieke leerlingen in het WKZ. Voor al je schoolvragen mag je mij mailen, omdat de combinatie ziek zijn en school soms een uitdaging is. Ik heb werkervaring in het speciaal onderwijs en sinds drie jaar werk ik met zieke leerlingen. Alle consulenten OZL (onderwijsondersteuning zieke leerlingen) zijn onderdeel van het landelijk netwerk Ziezon. Dit is de plek waar je veel informatie vindt over ziek zijn en onderwijs. Je kan mij benaderen voor advies en begeleiding op het gebied van school.

Stel je vraag aan Irma Peek

avatar

Sylvia Izaks

diabetesverpleegkundige

Hoi, Ik ben Sylvia Izaks en ik ben diabetesverpleegkundige op de kinderdiabetespoli in het Amsterdam Umc. Ik begeleid op onze poli kinderen/adolescenten met diabetes en hun ouders en denk graag met ze mee wanneer er uitdagingen zijn waar ze tegenaan lopen. Zelf heb ik sinds ik 7 jaar was diabetes type 1 en gebruik ik nu een insulinepomp en een continue glucose sensor (dexcom). Ik vind het belangrijk om te kijken naar wat er wel kan met diabetes en creatieve dingen te bedenken als je tegen situaties oploopt. Mijn kennis over diabetes is breed, zoals het dagelijks leven met diabetes, insulinepompen of sensoren, uploads, reizen, school, wat gebeurt er in je lichaam en omgaan met je ouders als je meer zelf wil gaan doen. Als je een vraag voor mij hebt ben je welkom en denk ik graag met je mee.

Stel je vraag aan Sylvia Izaks