Nieuwsbericht: Kinderen niet bewegelijker door Wii

Daar kwamen Amerikaanse onderzoekers achter. Kinderen die van hen games voor de Wii kregen waarbij de deelnemers lichamelijke activiteiten moesten ontplooien, bleken zich daar later niet vaker te hebben gedaan dan kinderen met games die ze zittend op de bank konden uitvoeren.

De veronderstelling was altijd dat kinderen door het fysieke element in sommige Wii-spelletjes meer zouden bewegen. Het was vijf jaar geleden bij lancering van de Wii een belangrijke reden voor gezondheidsautoriteiten om de komst van de spelcomputer toe te juichen.

Ook de wetenschappers gingen ervan uit dat het bewegingspatroon van kinderen dankzij de Wii aanmerkelijk groter zou worden. De onderzoekers waren geschokt toen ze erachter kwamen dat tussen de twee groepen deelnemers geen verschil kon worden vastgesteld.

bron: de Volkskrant
Roesjadmin ▪ op 8 juli 2012

Reageren

Om te reageren moet je eerst inloggen. Geen account voor de Cyberpoli? Maak snel een gratis account aan! Je kunt dan ook meepraten in het forum, vragen stellen aan deskundigen en in contact komen met lotgenoten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties

Laatste nieuws