myrna

Column: Welkom in mijn leven!

Het is natuurlijk hartstikke mooi dat we al die kleine momentjes samen zullen delen en ik ben dan ook erg benieuwd hoe ons contact gaat verlopen. Echter, het is voor jou als lezer natuurlijk wel zo prettig om te weten met wie je dan precies mee loopt en dus zal ik me even voorstellen.

Ik ben Myrna. Een ambitieuze en positief ingestelde studente HBO Toegepaste Psychologie van 20 jaar. Mijn leven bestaat uit school, stage, vrijwilligerswerk, vrienden, bijbaantjes, familie, veel leuke momenten, minder leuke momenten én reuma. Ja, je leest het goed: reuma, maar dan wel op het einde. Want ik ben gewoon Myrna, ik leef mijn leven zoals ik wil en reuma is daar weliswaar onlosmakelijk mee verbonden, maar het is niet de leidraad van mijn leven.

Omdat de Cyberpoli voor kinderen/jongeren – en ouders van - met een chronische ziekte is, en het ziek zijn dus toch redelijk centraal staat als aandachtspunt, zal ik mijn reuma even nader toelichten. Na een jeugd vol vage klachten en onverklaarbare blessures die steeds meer toenamen is op 16-jarige leeftijd Systemische Lupus Erythematodus (SLE) gediagnosticeerd. Dit is een auto-immuunziekte waar onder andere reumatische klachten bij komen kijken. Daarnaast heb ik ook fibromyalgie, dit is gediagnosticeerd toen ik 19 was. Voor mij houdt dit in dat de gewricht-, spier- en vermoeidheidsklachten die ik al had, nog een tikkie erger zijn geworden en er (tot nog toe) geen pijnmedicatie bestaat die niet té verslavend werkt en toch de pijn kan onderdrukken. Naast deze twee dingen heb ik ook nog astma en het prikkelbaar darmsyndroom.

Zoals je hierboven al kort hebt kunnen lezen ben ik ondanks al deze aandoeningen toch erg actief. Natuurlijk wijst mijn lichaam me regelmatig op het feit dat mijn energie niet oneindig is en dat mijn gewrichten en spieren ook graag gewoon even rust willen. Hoe ik met deze twee tegenstrijdigheden om ga in het dagelijks leven, en een positieve draai weet te geven aan de minder leuke kanten van reuma, zal je teruglezen in mijn columns.

Mocht je naar aanleiding van mijn columns contact met me willen, kun je me altijd een (privé)berichtje sturen!

Groetjes en hopelijk tot ziens!

Myrna van der Wees
MyrnavanderWees ▪ op 21 oktober 2014

Reageren

Om te reageren moet je eerst inloggen. Geen account voor de Cyberpoli? Maak snel een gratis account aan! Je kunt dan ook meepraten in het forum, vragen stellen aan deskundigen en in contact komen met lotgenoten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties

Over MyrnavanderWees

foto
Ik ben Myrna. Mijn leven bestaat uit school, stage, vrijwilligerswerk, vrienden, bijbaantjes, familie, veel leuke momenten, minder leuke momenten én reuma. Ja, je leest het goed: reuma, maar dan wel op het einde. Want ik ben gewoon Myrna, ik leef mijn leven zoals ik wil en reuma is daar weliswaar onlosmakelijk mee verbonden, maar het is niet de leidraad van mijn leven. Op deze cyberpoli ben ik columniste en ervaringsdeskundige bij de reuma poli, omdat ik zelf SLE (Systemische Lupus Erythematodus) en fibromyalgie heb. Daarnaast heb ik ook CVS (Chronische Vermoeidheidssyndroom), PDS (Prikkelbaar Darmsyndroom) en astma.

Inmiddels ben ik ook afgestudeerd als Toegepast psycholoog.
Door mijn ervaringsdeskundigheid op meerdere gebieden weet ik hoe het is om een chronische aandoening te hebben, en hoe lastig het soms is om dit te accepteren en ermee om te leren gaan. Het ziek zijn kan voor veel hobbels op de weg zorgen en vragen oproepen over het heden én de toekomst. Met mijn eigen bedrijf kan ik kinderen, jongeren en volwassenen laagdrempelige en praktische psychologische begeleiding bieden. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan coaching, maar ook aan steunende gesprekken. Dit kan gaan over de omgang met je ziekte, maar ook over vervelende gevoelens of gedachten die je hierdoor hebt of bijvoorbeeld over hoe je omgaat met onbegrip of vervelende opmerkingen van anderen.

Zou je ergens hulp of ondersteuning bij kunnen gebruiken? Kijk dan eens op: www.het-steunpunt.com
Bij vragen of interesse kan je het contactformulier op de site invullen of een mail sturen naar info@het-steunpunt.com

Groetjes en misschien tot snel!

Columns