fk

Nieuwsbericht: Fitness-en oefenprogramma Fitkids

Promotie Elles Kotte, bewegingswetenschapper.
Vandaag ,14 november 2019, promoveert Elles Kotte, bewegingswetenschapper bij Stichting Artsen voor Kinderen en Stichting Fitkids, op ons project Fitkids, met de titel ‘Creëren van mogelijkheden voor kinderen en adolescenten met een chronische ziekte of beperking’.

Het hoofddoel van dit proefschrift was om te onderzoeken wat de effecten zijn van het fitness en oefenprogramma Fitkids op fysieke fitheid, kwaliteit van leven en dagelijkse activiteit van kinderen en adolescenten met een chronische ziekte of beperking. Uit dit onderzoek is onder meer gebleken dat Fitkids positieve effecten heeft op de fysieke fitheid, het functioneel inspanningsvermogen en op de gezondheid gerelateerde kwaliteit van leven (G-KvL). De uitkomst van dit proefschrift ondersteunt het belang en het volgen van Fitkids voor kinderen en adolescenten die een chronische ziekte of een beperking hebben. Fitkids wordt op dit moment op 165 locaties verspreid over geheel Nederland gegeven.
admin ▪ op 14 november 2019

Reageren

Om te reageren moet je eerst inloggen. Geen account voor de Cyberpoli? Maak snel een gratis account aan! Je kunt dan ook meepraten in het forum, vragen stellen aan deskundigen en in contact komen met lotgenoten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties

Laatste nieuws